G4Media.ro

Instanța Supremă a decis să îi restituie lui Sebastian Vlădescu lingourile de…

Instanța Supremă a decis să îi restituie lui Sebastian Vlădescu lingourile de aur și banii depuși drept cauțiune

Instanța Supremă a decis, joi, să îi restituie fostului ministru al Finanțelor Sebastian Vlădescu lingourile de aur și banii depuși drept cauțiune la DNA. Instanța a admis cererea de restituire a cauțiunii și pentru fostul deputat PNL Alexandru Boureanu și pentru Mihaela Mititelu.

În mai 2018, DNA a stabilit o cauţiune de 1 milion de euro pentru Vlădescu, iar acesta a pus la dispoziţia procurorilor 1.000.000 de lei şi 100.000 de euro, 3 kg de aur în lingouri (în valoare de 109.740 euro); garanţii reale imobiliare asupra unor bunuri imobile evaluate la 488.640 euro; garanţii reale mobiliare asupra unor sume de bani aflate în mai multe conturi bancare.

Fostul ministru al Finanțelor Sebastian Vlădescu, fostul deputat PNL Cristian Boureanu și fostul șef al Eximbank, Ionuț Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Cristian Dascălu și administratorul unei societăți comerciale au fost trimiși în judecată în noiembrie 2019, de DNA, în dosarul privind reabilitarea căii ferate București-Constanța. Potrivit procurorilor anticorupție, în perioada 2005-2017, o companie străină a plătit aproximativ 20 de milioane de euro, cu titlu de comisioane, către oficiali români sau persoane cu influență asupra acestora, în legătură cu încheierea și executarea unor contracte de reabilitare a liniei ferate. Contractul de reabilitare a fost câştigat în 2005 de asocierea de firme austriece Swietelsky – Wiebe – Takenaka (detalii aici).

„Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Boureanu Cristian Alexandru, Mititelu Mihaela şi Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe împotriva încheierii din data de 27 noiembrie 2019, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie –Secţia penală. Desfiinţează, în parte, încheierea atacată, exclusiv în privinţa cererilor de restituire a cauţiunii şi, rejudecând: Admite cererile de restituire a cauţiunilor depuse de inculpaţii Boureanu Cristian Alexandru, Mititelu Mihaela şi Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe în vederea luării măsurii preventive a controlului judiciar. Ridică indisponibilizarea instituită cu titlu de cauţiune asupra sumelor de bani, precum şi a bunurilor mobile şi imobile constituite ca garanţii reale. Dispune restituirea cauţiunilor constituite de inculpaţi prin consemnarea de sume de bani la CEC Bank SA şi prin constituire de garanţii reale mobiliare şi imobiliare în conformitate cu ordonanţele procurorului privind luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe cauţiune date în dosarul nr. 89/P/2017 la data de 03.05.2018 –faţă de inculpata Mititelu Mihaela (filele 149-180, vol 4 dup) şi faţă de inculpatul Boureanu Cristian Alexandru (filele 74-104, vol. 4 dup) şi la data de 29.05.2018, faţă de inculpatul Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe (filele 191-241, vol. 7 dup), în măsura în care în privinţa acestor bunuri nu au fost instituite măsuri asigurătorii. Dispune radierea înscrierilor efectuate în cartea funciară referitoare la garanţiile imobiliare instituite pentru luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune. Prezenta încheiere se comunică la CEC Bank SA şi Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii atacate. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, în cuantum de 234 lei, rămâne în sarcina statului şi se suportă din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 16 ianuarie 2020”, se arată în decizia instanței.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. cate mii de vieti a trait borfasul asta sa faca sumele alea din munca cinstita?

  • As…. n-ai auzit de matusa Tamara?

  • Borfașul ăsta e PNL-ist iar cei care au dat șpagă sunt austrieci .Au pățit ceva cei de la care trebuie să luăm lumină ? La fel ca în dosarul Microsoft,EADS.ALRO ,cei care au dat șpagă au dispărut iar pușcărie fac doar proștii gen Pinalti ,Cocoș (După ce zburase găina cu mălaiul în pene).Ați mai aflat ceva de cei 500.000 euro pe care Coldea i-a trimis cu sacoșa la realitatea tv?Mucles ,ciocul mic .Dar de banii care erau transferați cu valiza la Monaco de Codruț Marta?A dispărut cu tot cu geamantan.Cucuveaua știe de ce ! Acum zboară, are ore de zbor pe la Bruxelles.

 2. Cam cum trebuie sa arate motivarea in cazul de fata?Cum s-o simti vilcov ,ca lui i-au confiscat totusi,lingouri-le?ASA ZISA INSTANTA ,ARE GARANTIA CA NU LE FACE PIERDUTE?

  • Max, nu le tin astora partea, dar e o diferenta: Vilcov si-a ascuns lingourile si tablourile, asta si-a depus lingourile drept cautiune, deci legal. A scapat de cautiune, i se restituie depunerea.

 3. Frumoasa tara, frumoasa Justitie! Le iubesc!

 4. Am omis: futu-ti Justitia ma-tii de stat roman mafiot, mai ales cea facuta de ICCJ!

 5. Vai de voi, vă joacă mafioţii pe degete şi tot nu votaţi.

 6. Ce urat e don juan ul asta!
  In ce colcaiala sa traiesti sa i bagi limba n gat acestei maimute?

 7. ALO ! JUSTITIA ! BORFASI BOLSEVICI ! RUSINE ! JUSTITIE MAFIOTA ! ASTA I JUSTITIA ? MAFIA ROMANIEI !

 8. Partidul si securitatea au hotarat:

  Scapa toti si raman cu banii, cu aurul, cu tot ce au „agonisit”.

 9. Asta e oare un futac mai mare decat Orlando ?

 10. A luptat omul pentru bunurile alea -cum zice psd! La Marasesti, la Oituz …….. Ar trebui sa ceara si despagubiri ! Ca l-au enervat, ca i-au tulburat proprietatea !

 11. Pensiile speciale si decizii ale instantelor -ca aceasta- bazate pe malformarea minimei morale produse in ultimii trei ani pot fi germenii altoiti cu grije de nostalgici pentru urmatoarea Mare Revolutie Socialista din Octombrie !! Politicienii borfasi si justitia pot face ca richita sa faca iar micșunele ……….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.