G4Media.ro

INSP: Începând de săptămâna trecută toate decesele COVID se consideră că sunt…

INSP: Începând de săptămâna trecută toate decesele COVID se consideră că sunt cauzate de varianta Delta, pentru care a fost declarată transmitere comunitară susținută la nivel național

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) anunță că, începând de săptămâna trecută, toate decesele COVID se consideră că sunt cauzate de varianta Delta, pentru care a fost declarată transmitere comunitară susținută la nivel național.

„Având în vedere faptul că în S 35 a fost declarată transmitere comunitară susținută la nivel național a variantei Delta, decesele cauzate de COVID-19 înregistrate începând cu S 36 (6-12 septembrie, n.red.) se consideră a fi cauzate de această variantă, cu excepția situațiilor în care se detectează alte VOC (Beta, Gamma sau altele, emergente)”, precizează INSp în raportul săptămânal privind variantele de coronavirus care determină îngrijorare.

INSP mai anunță că varianta Alpha, detectată pentru prima dată în Marea Britanie, nu mai este considerată variantă care determină îngrijorare (VOC) de către Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC). Motivele pentru care ECDC a luat această decizie sunt reducerea drastică a circulației acestei variante în EU/EEA după emergența variantei Delta, precum și faptul că există puține evidențe ale impactului variantei Alpha asupra imunității induse de vaccin.

Până la finalul săptămânii trecute, în România au fost confirmate prin secventiere 1.157 de cazuri de infectare cu varianta Delta. Toate rezultatele pozitive la secventierile de săptămâna trecută au fost cu varianta Delta.

Marți, 14 septembrie, au fost raportate 96 de decese COVID, număr care nu a mai fost înregistrat de la mijlocul lunii mai.

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Cu alte cuvinte, habar n-avem sa calculam statistici, asa ca simplificam lucrurile. Intamplator de data asta au dreptate, avand in vedere ca de pe la jumatatea lui august aproape 100% dintre secventieri au avut ca rezultat Delta.

    Dar, dupa ce au tinut-o langa pana de c.u.r.and ca nu avem transmitere comunitara sustinuta pentru Delta, cand deja de la inceputul lui iulie peste 50% dintre infectari erau cu Delta, e cam greu sa te bazezi pe ce spun ei.

  2. atunci in cazul asta eu consider toate decesele cauzate de infectiile din spitale, care deodata au disparut imediat ce a aparut virusu sef, desi spitalele sunt la fel ca inainte

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.