G4Media.ro

Insolvența City Insurance. Guvernul modifică legea pentru a despăgubi păgubiții înainte de…

Insolvența City Insurance. Guvernul modifică legea pentru a despăgubi păgubiții înainte de declararea definitivă a falimentului. Vîlceanu: „Nu cred că din banii noștri, ai tuturor, trebuie să finanțăm fraude”

Guvernul a adoptat miercuri o serie de modificări legislative ce privesc Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), în contextul insolvenței liderului pieței RCA, City Insurance. Fondul va putea face plăți la 60 de zile după decizia ASF privind retragerea autorizației City Insurance, nu după ce instanța declară definitiv falimentul companiei, procedură care ar fi durat luni de zile. Totodată, o persoană va putea primi maxim 500.000 de lei despăgubiri pentru fiecare poliță deținută, spre comparație cu o sumă maximă de 450.000 de lei, chiar dacă avea mai multe polițe, după cum prevedea legea anterior.

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că în ședința de Guvern s-a adoptat o modificare a legislației pentru a permite plata imediată a daunelor păgubiților City Insurance de către Fondul de Garantare a Asiguraților, fără să se aștepte decizia definitivă privind falimentul.

„În ședința de Guvern de astăzi am adoptat mai multe acte normative importante. Am adoptat o Ordonanță de Urgență pentru modificarea legii în ceea ce privește Fondul de Garantare a Asiguraților, ca urmare a insolvenței companiei de asigurări City Insurance. Vrem să ne asigurăm că toți cei care au fost păgubiți să nu sufere de pe urma acestui faliment”, a spus premierul.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. HA HA HA HA! HA HA HA HA!
  BRAVO !
  DOAR DIN BANII CETATENILOR CARE NU SUNT IN CASTE !

 2. Zău!
  Da pe băieții ăia puși să supravegheze societățile de asigurări din ce bani îi plătim?
  Oamenii care și-au plătit polițele ce vină au să nu primească banii care li se cuvin?

 3. ANAF verifica firmele care sunt creditate cu sume mari desi sunt pe pierderi si nu au venituri declarate mari.
  De ce nu verifica ANAF si guvernul care , administrind prost economia romaneasca , are mai multe cheltuieli fata de incasari si se imprumuta in draci la populatie , la banci si pe pietele externe ?

 4. Asta știe cumva pe ce pământ trăiește? Plătește el din banii lui aduși cumva de la măsa de acasă, nu tot din taxe și impozite plătite de către cetateni care merg și către ASF. Să înțeleg că mai nou plătești taxe și impozite dar daca ai o pb a carei rezolvare ține de intervenția statului ,acestuia i se rupe și te lasă în drum?