G4Media.ro

Insititutul Cantacuzino poate depozita până la un milion și jumătate de doze…

Insititutul Cantacuzino poate depozita până la un milion și jumătate de doze cu vaccin anti-COVID, a anunțat purtătorul de cuvânt al instituției

Insitutul Cantacuzino din București poate depozita până la 1 milion și jumătate de doze de vaccin împotriva COVID-19, a anunțat marți dimineață colonelul Romeo Feraru, purtătorul de cuvânt al instituției, cu ocazia primirii celei de-a doua tranșe:

„Astăzi am primit a doua tranșă de 40.950 de doze. Aceste doze vor fi depozitate în centrul de stocare și vor fi distribuite spitalelor care au nevoie de vaccin în funcție de solicitările primite în perioada următoare. Dispunem de un centru de depozitare pentru 1 milion și jumătate de doze, în congelatoare speciale, cu temperaturi curpinse între -60 și -90 de grade celsius”, a declarat colonel Romeo Feraru, purtătorul de cuvânt al Institutului Cantacuzino.

Marți dimineață, în jurul orei 08:00, o aeronavă a aterizat pe Aeroportul „Henri Coandă” cu o parte din dozele de vaccin din cea de-a doua tranșă primită de România.

În jurul orei 11.00, alte două aeronave vor ateriza pe aeroporturile din Timişoara şi Cluj-Napoca, dozele de vaccin urmând să fie transportate la centrele de stocare de la spitalele militare din Timişoara şi Cluj.

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. E pacat ca nu l-au inchis ca sa faca niste proiecte imobiliare, acum depozitam vaccinurile la carrefour in frigider.

 2. Domnu’ metalu vorbeste vorbe. Nu exista suficiente congelatoare pentru atatea doze in tot institutul, pe care dl. Metalu impreuna cu colegii den structuri il parazitează de ani de zile. Nici nu are sens sa fie depozitate atat de multe doze, pentru ca sunt produse perisabile si ar trebui administrate in scurt timp dupa primire, in ordinea primirii.
  Desigur, nu conteaza pentru ‘mnealui, ca pensia de „servici” e garantata, indiferent de incompetenta de care da dovada.

  PS: daca producătorul spune ca vaccinul sa fie depozitat la -80°C, ce tot insista habarnistul asta cu -60°C? Sunt 30°C diferenta, cat temperatura dintr-o zi de vara. Are norma la injectat vaccinuri degradate?

 3. Dar hârburi de mașini câte poate depozita? Rar le autorizeaza, legal.

 4. De la aeroport, vaccinurile au venit cu duba DHL. nefrigorifica.
  Am ras de bulgari ca au transportat vaccinurile cu frigorifica de carnat, noi nici atat nu suntem in stare !

 5. NU ! ESECUL nu este la M.A.I. ! Este trecut pe lista celor mai mari eșecuri ale RO și a potențialului ei intelectual și moral ! INSITUTUL CANTACUZINO a fost înființat de un posibil laureat al Premiului NOBEL pentru medicina din acele vremuri , care și-a sacrficat cariera și viața chiar să facă ceva pentru ROMÂNIA LUI . Aparținea unei familii aristocrate românești din cele mai vechi . La asta să te gîndești, dom ”REȚETĂ ”. Hai fă un efort . MERITĂ !