G4Media.ro

Înjurăturile politicienilor la adresa diasporei și atitudinile ostile față de românii plecați…

Înjurăturile politicienilor la adresa diasporei și atitudinile ostile față de românii plecați la muncă în străinătate

Românii plecați la muncă în străinătate au fost, mai ales în ultimele zile, ținta criticilor, ironiilor și chiar injuriilor din partea politicienilor PSD-ALDE și a celor arondați celor două partide. G4Media.ro vă prezintă o sinteză a atacurilor lansate la adresa diasporei și a încercărilor de a duce în derizoriu mitingul de azi:

 • Liviu Dragnea, președintele PSD: Prezent joi seara în studiourile România TV, a calificat drept emoționant apelul unui pretins preot care îi numea pe cei care vor veni la miting drept niște ”rătăciți plătiți cu bani murdari de afară, vor să dea foc la țărișoara noastră scumpă”. ”Toate aceste proteste vor să apere statul paralel și așa-zisa luptă anticorupție (…) Este un miting politic: Orban a zis că merge, USR merge, Cioloș merge”, a spus apoi Dragnea (detalii aici).
 • Maria Grapini, europarlamentar: A distribuit joi pe pagina de Facebook un mesaj jignitor la adresa românilor care muncesc în străinătate și care vor participa la mitingul din Piața Victoriei. ”Informăm diasporenii că taxa de prost se plătește la seidul USR. Fără certificat de prost nu puteți participa la miting”. Ulterior, ea a șters postarea jignitoare (detalii aici).
 • Cristian Prescornițoiu, inspectorul șef al Inspectoratului de Stat în Construcții Vrancea: Săptămâna trecută s-a întrecut în invective la adresa românilor plecați în străinătate, pe pagina personală de Facebook. Despre cei care și-au anunțat prezența la mitingul din 10 august, Prescornițoiu spune că sunt niște „hoți, curve și cerșetori”, în opinia sa cei care muncesc în străinătate neavând ce să caute la miting (detalii aici).
 • Teodor Meleşcanu, ministrul Afacerilor Externe: A declarat marţi că nu înţelege care este “obiectivul protestului” anunţat pentru data de 10 august la Bucureşti: ”Nu înţeleg foarte bine care este obiectivul protestului, având în vedere că sunt cei din diaspora. Dacă ar fi cei din diaspora, ar fi normal să protesteze pentru serviciile consulare sau lipsa de servicii consulare. În 2014, când a fost numit ministru de Externe pentru a organiza alegerile prezidențiale din diaspora nu a făcut nimic pentru a suplimenta secțiile de vot sau pentru a fluidiza scrutinul din afara țării (detalii aici).
 • Alina Mungiu Pippidi (”România curată”): „Iată că iese la iveală ce ştie oricine care ia o cursă low-cost, să zicem Ryan spre Berlin, care e unica alternativă oricum, şi asistă săptămînal la lupta fetelor teutone inflexibile cu populaţia prost plătită şi prost educată de români, în copleşitoare proporţie din totalul pasagerilor, care calcă toate regulile, se preface că nu pricepe ce i se spune, se aşează unde nu are voie şi face mai mult zgomot decît tot terminalul la un loc. Bine aţi venit în lumpendiaspora românească, aceea care conduce în topul precarităţii economice şi sociale în mai multe ţări europene, ca să nu mai vorbim de topul educaţiei, şi care face coadă pe 1 august la intrarea în ţară cu remorci de junk cars ataşate – că asta e marea afacere a românului, vînzarea unei rable” (detalii aici).
 • Gică Anghel, viceprimarul (PSD) municipiului Alexandria, Teleorman: A postat pe contul de Facebook injurii și o amenințare la adresa lui Răzvan Ștefănescu, șoferul mașinii înmatriculate în Suedia cu numărul ”M..EPSD”: ”Frustratul ăla cu mașina din Suedia cu nr. ….PSD, întâi să-i dea mă-sii ..ue că i-am crescut salariul sau pensia și mai ales să aibă grijă că chinezii nu fac mici nu numai din câini” (detalii aici).

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Niste ordinari…sper ca majoritate din oameni astia sa fie judecati pt averiile pe care le-au agonisit si sa iasa din puscarii cand o sa le duc eu cheia.

 2. Prin tot ce au spus nu au dovedit altceva decat care este adevaratul lor caracter, educatia primita de acasa, de la scoala si de la societatea pe care o frecventeaza, cultura lor, influienta primita de la partidele din care fac parte, cum sunt sufletul si inima lor.Asta au dovedit, altceva nimic. Probabil ca aceleasi adjective li se pot atribui si celor care i-au ales si i-au votat.

 3. Acum vreo doua saptamani, pe cand sloganul „MUIE PSD” incepea sa prinda contur iar internetul se umplea incet incet de ironii la adresa PSD, ironii avand la baza mesajul transmis de „placutele suedeze”, intr-o interventie televizata Liviu Dragnea vorbea de felul in care le „freamata” mainile membrilor PSD care abia mai pot fi stapaniti sa nu le raspunda #rezistilor cu aceiasi ironie daca nu chiar cu si mai mult spirit decat al adversarilor.
  Ascultandu-l pe Dragnea deja ma gandeam la suvoiul de ironii fine, de spirit, de umor pe care o sa-l reverse in suvoaie asupra noastra, inaltele constiinte ce compun PSD- ul astazi.
  Si pana la urma Dragnea nu a mai putut sa tina in frau pe voltairii si molierii partidului, ce impanzesc lumea, de la Bruxelles si pana in Teleormani, Neamt sau Bucuresti , astfel ca le-a dat drumul .
  Si ce sa vezi ? In loc de ironie, spirit, umor, doar grobianism demn de ultimii randasi sau tejghetari.

  PS. Asta-i dovada ca PSD nu poate altceva !

  PPS. Si cu un astfel de „bagaj” nimeni nu se poate impune decat temporar !

  PPPS. Veniti in Piata ! 😉

  • Subscriu la ce ati scris!
   ROMANI iesiti la vot masiv si votati partidele care nu au fost la putere ca USR .Sunt tineri si au alte gandire fata de partidele care au guvernat pana acum,respectiv psd,alde,pmp,pnl, udmr care au condus doar pentru buzunarul lor si nu pentru popor. Vrem o reforma politica!

 4. Doamna Pippidi , aveti perfecta dreptate .
  I-am vazut peste tot in Europa pe concetatenii mei , cand aud ca se vorbeste romaneste , bag capul intre urechi si incerc sa dispar cat mai repede .
  Din experienta mea , majoritatea sunt „vai mama lor ” , ca sa nu mai pomenesc de HOTI , PESTI , PROSTITUATE , CERSETORI si alte categori .

  • Confirm; din punctul meu de vedere, daca ma pui alaturi de ea, doamna Pipi di apare in mod evident ca o larga majoritate si se incadreaza in categoriile pe care le enumeri.

 5. Deci MUIE PSD e prea putin pentru cat injura ei.

  MULTA MUIE PSD!!!

 6. In opinia domanei Pipiddi, toti cei care calatoresc cu un avion, indiferent pentru ce scop, sint catalogati: diaspora!
  Nimic mai eronat doamna.
  Este adevarat ca multi compatrioti lasa de dorit in comportament in locuri publice.
  Daca va uitati numai pe acest site si o sa vedeti diferenta intre limbajul si continutul mesajelor oamenilor strinsi in jurul G4 sau #rezist comparat cu mesajele trolilor psd.
  Inclin sa cred ca in majoritate comportamentul semnalat apartine sustinatorilor psd (deja ilustrat amplu la mitingul pro-psd) si nu diasporei!

 7. Aceasta doamna Pipiddi, cred ca a dorit sa fie o PIPITA si a ajuns cu greu doar PIPI… Pacat ca este inteligenta si a trecut de partea intunecata a FORTEI. Poate o putem ajuta sa-si revina, mai poate, cred!?