G4Media.ro

Inițiatorul actualei Legi pentru reducerea orelor de școală susține că vor fi…

Inițiatorul actualei Legi pentru reducerea orelor de școală susține că vor fi angajați 50.000 de noi profesori: Generalizarea programului ‘Școală după școală’ de 4 ore/zi urmează să se aplice

Reducerea orelor formale de școală “va aduce în următorii ani 50.000 de noi locuri de muncă în sistemul de învățământ preuniversitar”, susține Liviu Pop, inițiatorul legii care taie 5 ore din orarul săptămânal de la gimnaziu și liceu, de anul următor.

“Reducerea numărului de ore pentru elevi la 4 ore/zi pentru ciclul primar, 5 ore/zi ciclul gimnazial, 6 ore/zi liceu, se coroborează cu măsuri pe care PSD le susține. Generalizarea programului ‘Școală după școală’ este unul dintre ele și presupune faptul că în fiecare zi, maxim 4 ore/zi, fiecare elev va avea atât un program instructiv-educativ, cât și servirea unei mese calde sau a mai multor mese calde pentru elevii din învățământul primar și preșcolar. Asta face ca numărul de ore pe care îl petrec elevii la școală să se situeze în media europeană“, spune senatorul social-democrat Liviu Pop.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. De unde aduceți mai tantalailor 50.000 de profesori, ca-n la titularizare se iau note de 2 și în școli predau necalificați?
  Ce-i cu prosteala asta?

 2. Pamflet
  Treaba asta cu scoala dupa scoala e o afacere urmand a imbogati oamenii partidului care o aplica, fie prin furnizarea mesei calde fie prin ursurile obtionale.
  Intai spun ca elevii stau prea multe ore la scoala, apoi spun ca elevii vor sta cu 4 ore pe zi la scoala mai mult.
  Au distrus scoala pana acum si se tin tare sa o distruga in continuare. Macar sa o lase asa cum e acum, sau cu programul asta votat de 20, 25, 30 de ore.
  Toti care vorbesc de ,,scoala dupa scoala” si de masa calda, se gandesc numai la afaceri pentru ei si nu la elevi. Toate partidele din romanoia , pe la psd pana la ministrul lui ciolos de la educatie, toti au venit numai cu idiotenii si au degradat si mai rau invatamantul

  • Exact o mare excrocherie, oricum scoala este pentru profesori nu pentru elevi, nemaivorbind de faptul ca sunt multi profesori care nu stiu sa scrie corect.

 3. Un mare nesimțit! Cum poate un asemenea individ, pe care l-am văzut făcând grave greseli de matematica, care dacă ar da titularizarea nu ar lua mai mult de 3 sa poată face legi?tine de lichelismul nației, geniul ei. Au vrut sa fie salvați lipitorii de afișe de prin primarii, etc. No, hai…. Ați uitat de PSD, ca trebuie să-l desfiintam?

  • Pai de ce crezi ca arata legile in halul asta, de ai impresia ca citesti eseuri? „Prostii satului in varful statului”

 4. S-au imputinat elevii. Trebuiau sa gaseasca solutii sa-i tina pe profesori.

 5. Acest individ este complect nebun, pai 50000 de profesori de unde ii aduce

 6. Fiul meu tocmai a trecut a 5-a. În ciclul primar, nu a depășit niciodată 4 ore pe zi! Acum, are 26 de ore/săptămână. O singură oră în plus față de cele 25. O crește asa tare numărul de ore în anii mai mari, că altfel nu înțeleg de unde zeci de mii de profesori concediați.

 7. „Luni, 21 octombrie 2019, PSD a trecut prin Senat, votând în bloc, proiectul depus de senatorul Liviu Pop, prin care ziua de 10 august e declarată Ziua Unității Civice.”
  Nu e tare cum se pisa dobitocul asta pe o tara intreaga?!!!!!!!!!!!!!

 8. Ce aberatie!…Cum sa mai stea inca 4 ore la scoala ,,obigatoriu,,?Ca sa ce? Sa mai primeasca o masa ,,mizera,, gen cornul si laptele? Sa petreaca si mai putin timp cu familia?Hai din nou in comunism! Hai sa infiintam camine sa-i ducem pe toti de luni si sa-i luam vineri! Tocmai acum cand suntem intr-o societate in care se pune cel putin ,,teoretic,, accent pe viata privata, proprietate privata!. Formarea emotionala a copilului se face in primul rand in sanul familiei! Cu numarul de ore sunt de acord.Dar ar trebui redus si numarul de materii .Sunt unele care nu ajuta la nimic, nu sunt adecvate nici varstei si nu fac altceva decat sa le incarce programul copiilor. Ar trebui structurate orele in asa fel incat copilul sa invete din clasa tot ceea ce este important si sa aiba cat mai putine teme acasa sa se mai poata si juca( clasele I-IV).
  Nu facem altceva decat sa-i fie obosim de mici profitand-se de faptul ca absorb cunostintele ca un ..burete… Aici gresim si noi parintii incarcandu-le programul de dupa scoala cu fel de fel de activitati in dorinta de ai transforma in niste ..super eroi..cultivand stresul in ei de mici! La aceasta varsta joaca este modul definitoriu prin care copii pot aumula cat mai multe deprinderi si cunostinte. Si nu avem nevoie de un numar atat de mare de profesori cat de un numar normal de profesori devotati, cu aptitudini si pregatiti. Nu trebuie sa inventam noi discipline pentru cateva cunostinte care s-ar putea foarte bine regasi in cadrul unei materii consacrate. Iar materii gen religie, educatie civica nu si au rostul cu caracter de obligativitate. Trebui sa lasam copii sa-si aleaga singuri drumul spiritual la varsta la care li se dezvolta discernamantul si nu sa-i indoctrinam de mici conducandu-i pe un drum pe care nu putem nega ca nu sant nici interese. A nu se intelege ca am ceva cu credinta! Sunt credincios ortodox si cred ca formarea spirituala a copilului trebuie sa aiba loc tot in familie si impreuna cu ea.