G4Media.ro

Îngrijorări în Franța față de ”o renaștere” a grupării teroriste Stat Islamic…

Îngrijorări în Franța față de ”o renaștere” a grupării teroriste Stat Islamic în Irak și Siria

Ministrul francez al Forţelor armate Florence Parly şi-a exprimat duminică îngrijorarea cu privire la ”recrudescenţa” grupării jihadiste Stat Islamic în Irak şi Siria, împotriva căreia militari francezi rămân mobilizaţi în cadrul unei coaliţii internaţionale conduse de Washington, relatează AFP.

”Franţa consideră că Daech (acronimul arab pentru SI) este încă prezentă. Putem vorbi chiar despre o formă de renaştere a Daech în Siria şi Irak”, a subliniat ea în cadrul unei emisiuni ”Întrebări politice” difuzate de France Inter şi FranceInfoTV, în parteneriat cu Le Monde.

Declaraţiile sale survin în contextul în care administraţia preşedintelui american Donald Trump şi-a anunţat intenţia de a retrage 500 de soldaţi la mijlocul lunii ianuarie, lăsând doar 2.500 de soldaţi în Irak. Aproape toate trupele din alte state membre ale coaliţiei împotriva SI au părăsit ţara de la începutul pandemiei de coronavirus.

Sursa: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Franta, si nunumai, incalzeste de multi ani un sarpe la san …. ghiciti voi cine e!

    • Daca nu mai e Trump. Iar au ajuns la putere oamenii lui obama care au inventat si finantat statul islamic

  2. Iar ne arata pisica Franta, aceasta tara de ingamfati si trantori de lux. Nu merge asa. Vor sa-i faca pe americani sa ramana in Siria si Iraq. De ce nu rezolva situația Macron daca tot se simte amenintat? Adica mereu altii trebuie să le salveze fundurile europenilor?

    • Nu știu ce funduri sunt de salvat, dar toate războaiele lea pornit America lui Bush și europenii au completat pe ici colo cu trupe… Americanii sau plictisit, cauta un nou război, dar cred ca cu Iran, bine ca nu mai e Trump

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.