G4Media.ro

Înfrângerea rușilor în Harkov și retragerea lor în Donețk, marcate de propaganda…

sursa foto: Captură foto TASS

Înfrângerea rușilor în Harkov și retragerea lor în Donețk, marcate de propaganda de stat a Kremlinului în deschiderea agenției de știri TASS

Înfrângerea rușilor în Harkov și retragerea lor în Donețk din ultimele zile este marcată, sâmbătă seară, de propaganda de stat a Kremlinului, în deschiderea agenției de știri TASS.

Articolul cu titlul ”Forțele regrupate la Balakleya, Izyum, redistribuite în RPD, anunță Ministerul rus al Apărării” a fost publicat la 18:15, la câteva ore după ce ministrul Apărării rus, Serghei Șoigu, a transmis un comunicat prin care recunoaște că trupele lor s-au retras din punctele strategice din Harkov, o regiune pe care reușiseră să o ocupe imediat după declanșarea războiului.

Rușii explică în articol faptul că Ministerul Apărării regrupează trupele în Republica Donețk, pentru a consolida acolo puterea și pentru a atinge astfel scopul ”operațiunii speciale” începute în 24 februarie.

tass propaganda rusia
sursa foto: Captură foto TASS

Articolul publicat de TASS: 

”Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, în acest scop, a avut loc o operațiune de reorganizare și redistribuire a grupării Izyum-Balakleya în Republica Populară Donețk.

Trupele rusești staționate la Balakleya și Izyum au fost regrupate și redistribuite în direcția Donețk pentru a intensifica eforturile acolo, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konashenkov, reporterilor.

„Pentru a atinge obiectivele declarate ale operațiunii militare speciale de eliberare a Donbas, s-a decis regruparea forțelor rusești staționate lângă Balakleya și Izyum pentru a intensifica eforturile în direcția Donețk”, a declarat Konashenkov.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, în acest scop, în ultimele trei zile s-a desfășurat o operațiune de reorganizare și redistribuire a grupării Izyum-Balakleya în Republica Populară Donețk (RPD).

În același timp, au fost întreprinse activități de distragere a atenției și demonstrative care indică acțiunile reale ale trupelor. „Un atac puternic cu foc, cu trupele de aviație, de rachete și de artilerie angajate, a fost efectuat împotriva inamicului pentru a preveni vătămarea trupelor rusești”, a adăugat el.

Vineri, Ministerul rus al Apărării a publicat un videoclip care arată redistribuirea trupelor rusești în direcția Harkov. Imaginile prezintă un convoi militar format din transportoare blindate pentru trupe BTR-82A și tunuri-ucigașe remorcate D-20. Pe lângă simbolurile Z și V, în videoclip poate fi văzut un nou simbol – un cerc înscris într-un triunghi – pictat pe vehiculele militare”.

Context

Ministerul rus al Apărării a confirmat, sâmbătă, retragerea forțelor rusești din Izium și Balaklia, două zone strategice din Harkov, transmite The Guardian. Într-o declarație publicată de mass-media de stat RIA Novosti, ministerul a afirmat că s-a luat decizia de a „regrupa trupele rusești staționate în regiunile Balaklia și Izium” și de a „intensifica eforturile în Donețk”, astfel încât să „atingă obiectivele declarate ale operațiunii militare speciale” și să „elibereze” Donbasul.

Izium a fost un centru militar important pentru ruși și a fost supus unor lupte intense în primele etape ale invaziei, explică BBC. De asemenea, rușii susțin că au fost organizate o serie de „evenimente de distragere a atenției și demonstrații” pentru a ascunde „acțiunile reale ale trupelor” și a permite retragerea.

Un oficial regional instalat de Rusia a declarat că avansul Ucrainei a fost „foarte puternic și rapid, a relatat Reuters, citat de Business Insider.

 • „Pentru a atinge obiectivele operațiunii militare speciale, a fost luată decizia de a regrupa trupele din zonele Balaklia și Izium pentru a intensifica eforturile în direcția Donețk”, se arată în comunicatul Ministerului Apărării rus, potrivit The Washington Post.

În aceeași zi, Serviciul de Securitate al Ucrainei a confirmat că a eliberat un alt punct strategic pentru război, Kupiansk, relatează BBC. Kupiansk este un punct cheie în aprovizionarea grupării forțelor ruse din regiunea Izium. Pierderea acestui oraș, așa cum au subliniat analiștii, va complica aprovizionarea forțelor ruse, care de fapt se vor afla într-o semiîncercuire.

De asemenea, autoritățile din regiunea Harkov au ridicat oficial steagul ucrainean în Balaklia. Șeful Administrației Militare Regionale Harkov, Oleg Sinegubov, și comandantul forțelor terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. Zilele piticului crăcănat sunt numărate.
  Dar ce facem cu ghioarlele putiniste din rromanika,care-l așteptau pe eliberator?Trimise în Donbas, la minele de carbuni

 2. După ce au ratat capturarea Kievului, rușii se prefac că au vrut doar Donbasul. Patetic.

  • exact. si cum rusii au inceput….e clar cine rade mai bine :)))))))))))))))))))
   fac pariu ca habar nu ai ce inseamna rusofob. e ca si cum ai zice ca daca te fura unul, tu esti hotofob :))))))))))))))))))))

  • V-ați grăbit să declarați victoria, dar Ucraina își ia teritoriul înapoi.

 3. Doza zilnica de speranta.

 4. Dacă Monica zice ca e propaganda,înseamnă că e un semn bun! Deja,yoyo e mai rar,asm a cam dispărut, Eugen la fel! Ei sunt Bursa ruseasca!

 5. Aștept să vina trolli barbarilor sa ne spună:” vrem dovezi” :-)))))

 6. am venit sa vad zvarcolirile trolacilor betivi da nimic…probabil asteapta noua portie de 💩💩💩💩💩 adaptata la realitatea paralela dă la moskva…😉😅😉😅😉😅😉

 7. E bine dsca rusii se retrag din bunavoints pt a elibera Donbasul. Inseamna ca urmeaza msrea retragere oeganizata din Herson

 8. de tine sigur e vai! din nastere insa.
  oricum slabe replici ai pe ziua de azi. nu mai stii ce sa mai inventezi. aia cu nucleara nu o zici? :)))))))))))))))))))

 9. „” Am fugit mâncând pământul într – un mod eroic și profesionist. Nu le-am permis ucrainienilor să ajungă la 60000 de ruși uciși. Dar, într – un gest de bunăvoință, o să le permitem treaba asta săptămâna viitoare””.

 10. Trolii rusnaci au inceput sa rada de situatia lor.