G4Media.ro

Indicii bursieri de pe Wall Street au închis luni la niveluri record,…

Indicii bursieri de pe Wall Street au închis luni la niveluri record, susţinuţi de date economice pozitive în SUA

Indicii bursieri de pe Wall Street au încheiat tranzacţiile de luni la niveluri record, susţinuţi de redresarea puternică a pieţei muncii şi a sectorului serviciilor din Statele Unite, care măresc aşteptările privind o revenire puternică a economiei americane, după pandemia de coronavirus, transmite CNBC, citată de News.ro.

Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 1,13%, la un nivel record, S&P 500 a avansat cu 1,4%, de asemenea la un maxim record. Nasdaq Composite a crescut cu 1,7%.

Departamentul Muncii a anunţat vineri că în luna martie au fost create 916.000 de locuri de muncă, exceptând sectorul agricol, cele mai multe după august 2020, în timp ce rata şomajului a scăzut la 6%. Economiştii se aşteptau la crearea a 675.000 de locuri de muncă şi la o rată a şomajului de 6%.

Totodată, un indice privind activităţile din sectorul serviciilor, calculat de Institute for Supply Management, a urcat luna trecută la 63,7, cel mai ridicat nivel din istoria indicelui.

”Aşteptările iniţiale sunt pentru o revenire majoră în V. Singurul lucru care îi poate sta în cale este o nouă închidere a economiei pentru a ţine sub control tulpinile de Covid-19 sau o greşeală de politică a Fed. Niciuna nu pare iminentă”, a declarat Tony Dwyer, analist şef pentru pieţe la firma Canaccord Genuity.

Acţiunile Tesla au crescut luni cu peste 4%, în urma raportării de către companie a unor date referitoare la producţie şi livrări care au depăşit aşteptările.

Titlurile GameStop au recuperat pierderile de două cifre şi au închis în declin cu circa 2%, după ce retailerul de jocuri video a anunţat că ar putea vinde acţiuni în valoare de până la 1 miliard.

sursa foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Corectie la articol:
    Gamestop ar putea vinde pana la 3.5 milioame de actiuni, nu mai mult dar posibil mai putin, pentru 1 mld dolari (adica o valoare de minim 285$ / actiune, cu aproximativ 100$ mai mult decat valoarea curenta).
    Multumesc