G4Media.ro

India: Aproape 60 de țestoase au murit într-un lac din apropiere de…

India: Aproape 60 de țestoase au murit într-un lac din apropiere de Mumbai / Experții în faună sălbatică spun că animalele ar fi fost otrăvite intenționat

Otrăvirea intenţionată se află probabil la originea morţii a zeci de ţestoase dintr-un lac din apropiere de Mumbai, au declarat duminică pentru AFP experţi indieni în faună sălbatică, relatează Agerpres.

Agenţii pentru protecţia naturii s-au sesizat în legătură cu acest incident după ce un responsabil politic local le-a cerut să investigheze originea unui miros neplăcut în apropierea lacului din Kalyan, oraş situat la circa 50 de kilometri est de Mumbai.

Suhas Pawar, din partea asociaţiei ecologiste Wild Animal and Reptile Rescue, a anunţat că 57 de ţestoase din specia Lissemys punctata au murit, iar alte şase au fost salvate.

Locuitorii au probabil cei care au ucis reptilele pentru a le împiedica să mănâncă peştii pe care aceştia îi creşteau ilegal în lac, au precizat sursele pentru AFP.

”Incidentul face obiectul unei anchete imediate, analiza postmortem şi ştiinţifică va scoate la iveală cauza exactă a morţii”, a precizat Pawar.

Potrivit acestui expert, restricţiile impuse împotriva COVID-19 în decursul ultimilor doi ani au declanşat cel mai probabil o creştere a populaţiei locale de ţestoase.

”Restricţiile privind activitatea umană au dus, cel mai probabil, la creşterea resurselor de peşte din lac, iar aceste ţestoase s-au înmulţit hrănindu-se cu peştii, ceea ce a provocat furia unora dintre locuitori”, a declarat Pawar.

Ţestoasele Lissemys punctata nu sunt rare, dar sunt o specie protejată prin legea privind conservarea vieţii sălbatice.

Sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter