G4Media.ro

India a ajuns a cincea economie a lumii, depășind Marea Britanie, Franța,…

Sursa foto: Pixabay.com

India a ajuns a cincea economie a lumii, depășind Marea Britanie, Franța, Italia și Brazilia

India a devenit a cincea economie a lumii în 2019, depășind Marea Britanie, Franța, Italia și Brazilia, după Produsul Intern Brut (PIB), potrivit datelor FMI pentru luna octombrie, preluate de platforma World Economic Forum. În ciuda acestei creșteri spectaculoase, India este țara în care trăiesc un sfert din săracii lumii.

Creșterea PIB al Indiei a fost printre cele mai mari din lume în ultimul deceniu – realizând în mod regulat o creștere anuală de 6-7%.

Această creștere rapidă a fost alimentată de o serie de factori, potrivit unui raport al McKinsey Global Institute din 2016, inclusiv urbanizarea și tehnologiile care au îmbunătățit eficiența și productivitatea.

Creșterea reală a PIB-ului va încetini în anul următor, din cauza slăbirii creditării.

Sursa: World Economic Forum

Încă din 2010, India se afla pe locul 9, după țări precum Brazilia sau Italia.

Creșterea Indiei este și mai spectaculoasă pentru ultimii 25 de ani. Din 1995, PIB-ul țării a crescut cu peste 700%.

În ciuda creșterii economice puternice, țara se confruntă în continuare cu multe provocări. Accesul la dezvoltare și oportunități noi a fost inegal, spune Banca Mondială, variind în funcție de regiunea geografică.

În plus, în India trăiesc un sfert din săracii lumii. Doar 39% din rezidenții săi din mediul rural au acces la instalații sanitare și aproape jumătate din populația totală este în continuare lipsită de orice fel de toalete, potrivit ONU.

Foto sus: Pixabay.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

 1. Sursa direct aici (click pe „value” pt ordonarea tarilor in ordinea PIB-ului): https://www.imf.org/external/datamapper/NGDPD@WEO/OEMDC/ADVEC/WEOWORLD

  Alte observatii interesante, legate de PIB-ul (market prices):
  – Rusia a iesit din top 10, fiind depasita de Canada. In curand va fi depasita si de Coreea de Sud, Spania, Australia etc.
  – Romania (261,87 miliarde USD) a depasit Cehia (261,73) la mustata) in 2019 si se apropie de Finlanda (280,71). Si Romania ar putea avansa de fapt mult mai rapid daca nu ar fi tinuta pe loc de mafia PSD-ista in care „toate firele duc la Bucuresti” (capitala nelegitima a Romaniei) care o paraziteaza in cel mai pur otoman stil cu putinta.

 2. Aici vedeti in o statistica interesanta a PIB-ului, per persoana (capita):

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)_per_capita

  PS. Nu ascultati tot felul de antiromani, scoliti prin diferite zone (gen moskva) sa va influenteze opiniile. Au o anumita scoala dar sunt usor de identificati. (Vezi cel de deasupra)

 3. Și PIB-ul României a crescut cu peste 1000% din 1992

 4. PIB-ul duduie dar populatia e saraca:))))
  Nu-i asa ca e superba economia cu o moneda de schimb mancata de inflatie?:))
  #gold&silver