G4Media.ro

Incidență record într-o comună din județul Alba: 21 de infectări la 1.000…

Incidență record într-o comună din județul Alba: 21 de infectări la 1.000 de locuitori. Primarul îndeamnă la respectarea regulilor, pentru a putea fi reluată activitatea turistică

O comună din județul Alba înregistrează cea mai mare incidență a cazurilor de COVID din țară: 21 de infectări la mia de locuitori.

Este vorba despre comuna Rimetea, situată aproape de Aiud, aflată de vineri în carantină. Potrivit celor mai recente informații făcute publice de DSP Alba, la Rimetea sunt infectați în prezent 21 de locuitori dintre cei 1.000 câți are comuna.

Reprezentanții Primăriei Rimetea, au anunțat că situația epidemiologică ”s-a agravat brusc” și au cerut locuitorilor să respecte toate regulile și restricțiile impuse de autorități.

”Pentru revenirea cât mai rapidă la normalitate, la redeschiderea pensiunilor noastre renumite de ospitalitatea locuitorilor din comuna Rimetea, este nevoie acum de respectarea strictă a măsurilor de carantinare.

De aceea, rugăm turiștii noștri fideli să revină la poalele Pietrei Secuiului (Colții Trascăului) după ridicarea restricțiilor impuse de autoritățile abilitate” a transmis primarul comunei, Deak-Szekely Szilard Levente, într-o postare pe Facebook.

Rimetea este locuită în majoritar de populație de etnie maghiară, fiind una dintre cele mai importante atracții turistice din județul Alba datorită reliefului spectaculos și al arhitecturii caselor tradiționale.

Foto: Primăria comunei Rimetea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Eu as ridica toate restrictiile in locul lui Câțu.
    Scapa cine poate.

  2. Poezii !
    Va rog sa vedeti in satele romanesti câți umbla cu masca?

  3. Privite sec, cifrele arata ridicol: 21 de bolnavi dintr-o mie. Incindenta de 0.21% intinsa pe o perioada de 14 zile ar insemna 1.5 bolnavi noi pe zi. Nu pare deloc asa de infiorator pe cat se doreste sa fie.
    In alta ordine de idei, zona e superba si va recomand s-o vizitati mai ales daca va place la munte. Toata zona Trascaului de nord e foarte frumoasa si merita vazuta. Localnicii, atat romani cat si maghiari, sunt primitori.