G4Media.ro

Începe vacanța mare! Cât stau copiii în vacanță și cum arată structura…

Foto: Pixabay

Începe vacanța mare! Cât stau copiii în vacanță și cum arată structura anului școlar 2019-2020

Copiii intră de astăzi în vacanța mare. Majoritatea școlilor au astăzi festivitatea de premiere, după care elevii intră oficial în vacanță. Începând de astăzi, copiii au aproape 3 luni de vacanță. Structura anului școlar 2019-2020 prevede că elevii se întorc la școală pe 9 septembrie.

Astăzi este ultima zi de școală înainte de vacanța de vară, pentru elevii care nu dau examene. Copiii încheie unul dintre cele mai scurți ani școlari din ultimii 10 ani, cu 34 de săptămâni de cursuri care au totalizat 168 de zile efective de școală pentru copii (față de 175 în medie anii trecuți). Din septembrie, elevii vor începe un an cu 35 de săptămâni de cursuri.

A fost un an școlar fragmentat, în care ritmul de învățare al copiilor a fost permanent întrerupt de mini-vacanțe. După o dezbatere publică în care atât părinții, cât și elevii au criticat planificarea vacanței intersemestriale la doar 3 săptămâni după vacanța de iarnă care a avut o durată tot de 3 săptămâni, Ecaterina Andronescu a decis pentru anul școlar viitor (2019-2020) ca vacanța de iarnă să fie intersemestrială. Copiii se pregătesc, așadar, de un an școlar cu o structură dezechilibrată din punctul de vedere al numărului de zile pe care se întinde fiecare dintre cele două semestre.

 

Foto: Pixabay.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...