G4Media.ro

Începe implementarea controversatului program ”România educată”, promovat de președintele Iohannis. Vineri, ședință…

Începe implementarea controversatului program ”România educată”, promovat de președintele Iohannis. Vineri, ședință specială de guvern

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunţat că vineri va avea loc o şedinţă de guvern care va fi dedicată Educaţiei, chiar înainte de începerea noului an şcolar, ocazie cu care vor fi adoptate cinci acte normative din programul ”România educată” promovat de președintele Klaus Iohannis, transmite Agerpres.

„Mâine vom adopta în şedinţă de guvern – care va fi o şedinţă de guvern dedicată educaţiei, înainte de luni, începerea şcolii – cinci acte normative. Vom avea programul de implementat ‘România educată’, adoptat prin hotărâre de guvern. Avem acolo definite toate obiectivele strategice şi măsurile corespondente, urmând ca, prin consultare organizată de comitetul interministerial cu întreaga societate, să avem şi acţiuni pentru atingerea acestor obiective, acţiuni concrete, să avem şi termene de implementare să avem şi bugete alocate şi responsabilităţi”, a declarat ministrul Educaţiei joi seară la Digi24.

Reamintim că proiectul ”România educată” a fost criticat dur de mai mulți specialiști în educație, printre care Mircea Miclea sau Lazăr Vlăsceanu. (Foto: Pixabay)

Citește și:

ANALIZĂ Mircea Miclea, despre “România Educată”: Prevalența examenului direct la liceu și transformarea Evaluării Naționale în opțională sunt o soluție total greșită. BAC-ul unitar cu trunchi comun va fi o uniformizare în jos / Raportul e plin de „banalități solemne”

Profesorul Lazăr Vlăsceanu: Deschideri și erori de inițiere ale României educate

Formarea profesorilor în “România Educată”: Stagiatură didactică și mentori la intrarea în sistem, însă fără stimulente financiare pentru mentori / Transformarea definitivatului într-un examen de licențiere pentru cariera didactică la finalul formării inițiale

Proiectul de strategie pentru digitalizarea educației, redus de la aproape 100 de pagini la un subcapitol de 4 pagini și jumătate în proiectul “România Educată”. Ce rămâne?

Analfabetismul științific al “României Educate”: Probleme metodologice grave semnalate de cercetătorul Dacian Dolean

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Maxim 20 de copii in clase, laboratoare dotate, profesori motivati financiar? Fiecare scoala sa-si stabileasca grila de salarii?

 2. iohanis e un tradator ticalos care trebuie urgent suspendat.

 3. Multă barbologie cu acest proiect dar nimic concret. Nu cred că românii pot avea atâta răbdare sa fie fraierii politicienilor odată la 4 ani. Înghițim găluște la fiecare alegeri.

 4. De fapt asta a fost planul ascuns al lui Johanis – USR trebuia scos din guvern pentru ca nu voia sa-i lase sa participe la sedintele astea atat de importante.

 5. Turi gm de dulap

 6. prin urmare, nimic nu e neobisnuit sau controversat la programele lui Joianis

 7. M-a bușit râsul, mă scuzați!!!!

 8. Foi de hîrtie consumate și atât. Ce înseamnă România Educată. Să o luăm la rând.1. Copii ce nu suferă de foame. Școala asigură hrană în timpul săptămânii.2. Școli dotate corespunzător și care folosesc această dotare 3. Lucru la clase cu maxim 20 de elevi și teme făcute după ore la școală lucrând cu grupuri mici omogene de maxim 6-8 elevi. 4. Fișă de aptitudini, progres școlar, rămânerii în urmă pentru fiecare elev. 5. Mai puține discipline și testare la toate aceste discipline 6. Bază de informații online pentru toate clasele și disciplinele 7. Posibilitatea de a studia în special la liceu disciplinele pe care elevul le stăpânește mai bine și e interesat. 8. Abandon școlar ce tinde spre 0. Statul preia copiii ce nu pot frecventa școala din diverse motive (sărăcie, familii dezorganizate etc.) 9. Clasele formate cât mai omogen cu posibilitatea de a muta elevii dintr-o clasă în alta prin decizia profesorilor. Profesori ce predau prin rotație la aceste clase (schimbă clasa în fiecare an). 10. Interdisciplinaritate cu ore la care participă mai mulți profesori.

 9. cica niste fete cu picioare lungi si fuste scurte au facut programul ptr romania educata..

 10. Cum definiti , domnule Iohannis ,
  in programul „Romania educata”
  un presedinte care deraiaza de la „valorile asumate”?

  Cum definiti , domnule Iohannis ,
  in programul „Romania educata”
  un presedinte care produce o criza cat tara
  de frica unor oameni din servicii secrete ?

  De ce ar scoate presedintele , domnule Iohannis ,
  coruptia din strategia nationala
  in conditiile in care
  ar urma sa vina multi , multi bani in tara de la parteneri ?

  Cum definiti , domnule Iohannis ,
  in programul „Romania educata”
  un presedinte care isi pacaleste partenerii ?

  Cum definiti , domnule Iohannis , in programul „Romania educata”
  un presedinte care se teme asa de tare de reforme in justitie incat produce o criza cat tara ?

  Cum definiti , domnule Iohannis ,
  in programul „Romania educata”
  un presedinte care se lasa tras de sfori de oameni din servicii secrete ?

  Cum definiti , domnule Iohannis ,
  in programul ” Romania educata”
  un presedinte care se teme de concursul pentru posturile cheie la DIICOT, DNA si Parchetetul General ?

  Cum definiti , domnule Iohannis ,
  in programul „Romania educata”
  un presedinte care se teme asa de tare de desfintarea SIIJ incat produce o criza in tara ?

  Cum definiti , domnule Iohannis ,
  in programul „Romania educata”
  un presedinte care pune mai presus decat tara , un congres pnl ?

  Domnule Iohannis , cetatenii ,
  ca patroni si platitori de salar de presedinte ,
  ar trebui sa mai platesca privilegii de genul :
  – locuinta de protocol cu post de consilier si secretar incadrat ;
  – automobil ;
  – indemnizatie lunara in cuantum de 75% din indemnizatia acordata Presedintelui Romaniei in exercitiu ,
  unui fost sef de stat daca acesta nu-si respecta contractul/juramant in timpul exercitarii functiei ??

  Domnule Iohannis , are o definite programul „Romania educata” pentru presedintele in exercitiu care isi bat joc de romani ?

  Rusine , domnule Iohannis ,
  dumneavoastra sa vreti ,
  sa educati Romania !

 11. programul incepe cu deschiderea de centre de vaccinare in scoli.

 12. Sorin Campeanu: „Avem acolo definite toate obiectivele strategice şi măsurile corespondente, urmând ca, prin CONSULTARE organizată de comitetul interministerial cu INTREAGA Societate, SA avem şi ACTIUNI pentru atingerea acestor obiective, acţiuni concrete, SA avem şi termene de implementare SA avem şi bugete alocate şi responsabilităţi”, a declarat ministrul Educaţiei joi seară la Digi24.

  Deci: din 2014 de cand prezidentul a lansat proiectul Romania educata ni s-a tot spus ca NU l-a putut implementa ca PSD s-a opus!
  Ca nu avea „guvernul meu”!
  Ca in timpul asta, de 7(SAPTE!!!) Ani au fost intalniri, Consultari, Prezentari, Dezbateri, etc iar ACUM auzim ca NE CONSULTA IAR!!
  „PRIN prin CONSULTARE organizată de comitetul interministerial cu INTREAGA Societate, SA avem şi ACTIUNI pentru atingerea acestor obiective, acţiuni concrete, SA avem şi termene de implementare SA avem şi bugete alocate şi responsabilităţi”, a declarat ministrul Educaţiei joi seară la Digi24.
  Inca vreo 7(SAPTE!!) Ani!?
  Adica, AZI nu prea avm stabilite ACTIUNI, dar urmeaza SA AVEM ACTIUNI, SA AVEM BUGETE….peste vreo inca 7 ANI cand mai ajunge PNL la osul de ros vor avea iar in Programul de guvernare cu care vor candida la parlamentare minunea numita Romania Educata!
  Minune netermintata, de fapt neinceputa!
  Un fâs, ca intregul prezidentiat al mutului incompetent de la Cotroceni…
  SA AVEM la sfantu’asteapta, DUPA ce prezidentul isi termina mandatul 2!!
  ZERO, prezidentul ZERO!!!

 13. Ce nevoia de” Românie educată” poate începe de la unu care a spus că plăcuța suedeză e o opinie politică? Îl pune pe Liiceanu șef de proiect?