G4Media.ro

Incendiu puternic la un bloc din Iaşi: O femeie s-a aruncat de…

Sursa foto: Ziarul de Iași

Incendiu puternic la un bloc din Iaşi: O femeie s-a aruncat de la etajul 3 cu un copil de 5 luni în brațe / Au fost duși în stare gravă la spital

O femeie și un copil de 5 luni se află în stare gravă la spital după ce au sărit de la geamul unui apartament aflat la etajul 3 al unui bloc cuprins de flăcări, anunță Ziarul de Iași.

Potrivit medicilor, femeia s-a aruncat de la etajul al III-lea, cu copilul de cinci luni în brațe, după ce apartamentul în care se aflau a luat foc.

Ea se află în stare gravă, dar copilul se luptă între viață și moarte, fiind resuscitat la Spitalul de Copii.

„Femeia a suferit o contuzie la coloana cervicală și o contuzie toraco-abdominală, cât și o fractură de bazin. Arsură prin flacără gradul 1-2 pe 9% din suprafața corporală. Copil de sex masculin, în vârstă de 5 luni, politraumă prin cădere de la înălțime. Traumatism cranio cerebral sever cu înfundarea cutiei craniene. La momentul predării la UPU Pediatrie a intrat în stop cardio respirator și au început cei de la Pediatrie manevrele de resuscitare”, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași.

„Sugarul în vârstă de patru luni a suferit o politraumă prin cădere de la înălțime. Starea generală a pacientului este extrem de gravă, suferă de un traumatism cranio-cerebral sever, un traumatism la nivelul coloanei vertebrale, o contuzie toraco-abdominală. În momentul de față se așteaptă rezultatele investigației, a prezentat un stop cardio-respirator care a impus manevre de resuscitare”, a precizat dr. Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Iași.

Un incendiu s-a produs miercuri după-amiază la un apartament situat la etajul 3, pe aleea Decebal, din municipiul Iași.

La locul sinistrului s-au deplasat trei autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă, o autoplatformă pentru salvări de la înălțime, o autospecială de primă intervenție și un echipaj de prim ajutor calificat.

La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării 15 persoane erau auto-evacuate, iar alte zece au fost evacuate de către pompieri.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...