G4Media.ro

Focar de coronavirus la Ministerul Sănătății: Trei angajați au fost confirmați cu…

Focar de coronavirus la Ministerul Sănătății: Trei angajați au fost confirmați cu COVID-19, iar testările continuă / Jumătate dintre angajații instituției vor lucra de acasă, iar accesul vizitatorilor va fi strict interzis

Ora 17.00: Ministerul Sănătății anunță că numărul angajaților instituției depistați pozitiv cu COVID-19 a ajuns la trei, astfel că la nivelul instituției s-a decis interzicerea accesului vizitatorilor, iar jumătate dintre angajați vor lucra de acasă.

Comunicatul Ministerului Sănătății:

În cadrul anchetei epidemiologice demarată în cadrul Ministerului Sănătății, încă o persoană din cadrul aceluiași departament a fost depistată cu COVID -19 in urma testelor RT PCR efectuate, numărul celor depistați pozitiv ridicându-se la 3. Angajatul MS depistat pozitiv este simptomatic, se află în zolare și va fi internat într-o unitate sanitară de boli infecțioase.

În acest context, astăzi a fost realizată dezinfectarea spațiilor din zona unde se află departamentul in care isi desfășoară activitatea persoanele depistate pozitiv.

Începând de mâine, in cadrul Ministerului Sănătății vor fi luate o serie de măsuri suplimentare. Astfel, se va interzice total accesul vizitatorilor. De asemenea, instituția va funcționa în condiții speciale, în care jumătate de personal va fi prezent fizic în instituție, iar cealaltă jumătate va efectua programul de lucru în regim de telemuncă.

Toate spațiile MS vor fi supuse procesului de dezinfecție/nebulizare.

Procesul de testare al angajaților continuă, conform normelor.

Știrea inițială: Ministerul Sănătății a anunțat, marți, identificarea celui de-al doilea caz de infectare cu noul coronavirus în rândul contactilor direcți ai primului ca pozitiv depistat în cadrul ministerului cu o zi în urmă.

Potrivit sursei citate, „este vorba despre o persoană simptomatică, care se află în izolare și care va fi internată astăzi într-o unitate sanitară de boli infecțioase”.

O angajată a Ministerului Sănătăţii a fost depistată luni pozitiv la testul RT-PCR pentru SARS-CoV 2, aceasta fiind internată într-o unitate sanitară de boli infecţioase. Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a demarat o anchetă epidemiologică în urma căreia au fost identificaţi 12 contacţi direcţi care au fost izolaţi la domiciliu şi cărora li s-au recoltat probe.

Foto: Ministerul Sănătății

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Luați și învățați cum sa nu va îmbolnăviți ca aveti și de la cine…

  2. Ce vizitatori avea MS?!!!!

  3. Angajatii MS erau speriati, n-au mai dat un test de cand au dat spaga sa fie angajati.

  4. La Ministerul Fondurilor Europene sunt cel puțin 3 cazuri sigure (2 persoane la IT și un consilier al ministrului) și nimeni nu ia nici o măsură… ședințe fără distanțare, masca e facultativa de la etajul 5 unde sta ministrul pana la parter…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.