G4Media.ro

În urma unei știri critice la adresa oligarhului Vlad Plahotniuc, întreaga redacție…

În urma unei știri critice la adresa oligarhului Vlad Plahotniuc, întreaga redacție a televiziunii 10TV de la Chișinău a fost dată afară peste noapte

Întreaga redacție a postului 10TV de la Chișinău a fost concediată joia trecută după ce cu o zi în urmă televiziunea difuzase o știre critică la adresa oligarhului Vlad Plahotniuc și a președintelui Igor Dodon. Anunțul despre concedierea redacției a fost făcut pe ieri pe Facebook de Anatol Ursu, moderatorul emisiunii ”Sfatul țării”.

”Cu mare regret, te anunț, drag telespectator 10TV și Sfatul Țării, că de astăzi NU mai sunt nici moderatorului emisiunii pe care obișnuiai să o urmărești de la 21.00, și nici nu mai activez în vreun fel în cadrul redacției 10TV. Din păcate, joi, întreaga redacție 10TV a fost concediată, din cauza unei știri, care peste noapte nu a mai coincis <<politicii editoriale>>”, a scris Ursu pe Facebook.

Știrea care a dus la concedierea redacției 10TV reda declarația europarlamentarului german Helmut Scholz, care a criticat dur regimul Plahotniuc-Dodon, în contextul expulzării celor 7 cetățeni turci, angajați ai rețelei de licee Orizont.

„Apropierea politică a autorităţilor moldoveneşti – alianţa puternică Plahotniuc-Dodon – cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, precum şi influenţa tot mai mare în toate ţările din cadrul Parteneriatului Estic a parteneriatului elitelor politice turceşti şi mediului de afaceri apropiat lui Erdogan, sunt însoţite de diverse încercări ale autorităţilor de la Ankara de a ajunge la toţi cetăţenii săi care critică politica actuală a regimului”, a spus Scholtz, citat de 10TV.

Știrea a fost ulterior ștearsă și de pe site-ul televiziunii, dar fusese preluată anterior de Radio Chișinău.

Potrivit publicației Ziarul de Gardă, postul de televiziune 10 TV s-a lansat pe 10 septembrie 2016, fiind gestionat de Silviu Tănase, directorul publicaţiei „Timpul de Dimineaţă”. Silviu, care conform actelor depuse la CCA este şi beneficiarul televiziunii, este fiul lui Constantin Tănase şi fratele preşedintelui Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase. 10 TV colaborează cu Platforma Unionistă „Acţiunea 2012” şi „Tinerii Moldovei”, difuzând materiale jurnalistice create de UNIREA TV.

Pe site-ul propriu, 10TV se prezintă drept ”primul post de televiziune din R. Moldova creat din donații. Un proiect comun PP Timpul de Dimineață și Acțiunea 2012”.

Despre subiect a scris pe Facebook și președintele Expert Forum, Sorin Ioniță, care arată că familia Tănase, care controlează postul TV, este apropiată de Vlad Plahotniuc.

”Știu că vă doare în basca de Moldova, dar uite ce se întâmplă acolo pe banii voștri: o televiziune făcută cu fonduri de la București, prin jurnalul Timpul (care ia în continuare bani de la voi), anunțată ca pro-unionistă, radicală, etc, în jurul căreia George Simion a atras tot felul de tineri naivi și cu drag de Romania, a fost ulterior preluată de familia Tănase, fost ministru și judecător la CCM, stâlp al regimului Plahotniuc”, a scris Ioniță pe Facebook.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Foarte bine!

    • poti sa te explici?!
      esti dictator sau care e motivul pt care zici asta?!
      parerea mea e ca esti extrem de prost… so change my mind!

  2. daddy al nostru are vise umede cu asemnea practici

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.