G4Media.ro

În ultimele 24 de ore, în şcoli s-au raportat doar 45 de…

În ultimele 24 de ore, în şcoli s-au raportat doar 45 de cazuri de infectare în rândul elevilor şi 12 cazuri de infectare în rândul angajaţilor

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunțat, joi seara, că în ultimele 24 de ore,  în şcoli s-au raportat doar 45 de cazuri de infectare în rândul elevilor şi 12 cazuri de infectare în rândul angajaţilor, în condiţiile în care în zilele trecute media zilnică era de 100 de elevi infectaţi.

„Scăderea de astăzi la 45 sper să nu fie întâmplătoare şi să se menţină acest trend”, a spus Cîmpeanu, citat de  news.ro

Ministrul a mai spus că în sistemul de învățământ, campania de vaccinare evoluează bine.

„Printre atâtea lucruri îngrijorătoare, campania de vaccinare a persoanelor din învăţământ evoluează, spun eu, foarte bine, pentru că la ora 18.30 un număr de 5.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ, mai exact 4.965 de angajaţi din învăţământ au fost vaccinaţi, astăzi, în centrele dedicate personalului din învăţământ”, a declarat Sorin Cîmpeanu, joi seară, într-o intervenţie la Antena 3.

El a menţionat că numărul dascălilor vaccinaţi va creşte, centrele fiind deschise până la ora 20.

„Per total la această oră angajaţii din învăţământ vaccinaţi cu prima doză sau chiar şi cu rapelul sunt într-un număr de 70.000. Deci, cu alte cuvinte, s-au dovedit a fi foarte bine binevenită, oportună, necesară, această campanie de vaccinare dedicată personalului din şcolile româneşti şi apreciez încă o dată deschiderea pe care a manifestat-o CNCAV prin coordonatorul său, doctorul Valeriu Gheorghiţă”, a adăugat el.

Cîmpeanu a spus că vineri se vor deschide alte trei centre în Bistriţa-Năsăud, Ilfov şi Mureş, iar luni ultimele două în Cluj şi Arad.

„Ne vom apropia, chiar vom depăşi media zilnică de 6.000, ştiut fiind faptul că cele 60.000 de persoane erau programate până pe data de 10 martie, deci suntem în acest grafic de vaccinare al personalului din învăţământ”, a afirmat el, conform news.ro.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Pai citi credeti c-au ramas inca „nevaccinati”? Or sa mai fie cazuri o saptamina, hai doua.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.