G4Media.ro

În Senat s-a aprobat OUG privind neacordarea voucherelor de vacanţă, prorogarea termenului…

În Senat s-a aprobat OUG privind neacordarea voucherelor de vacanţă, prorogarea termenului de aplicare a Legii pensiilor şi limitarea călătoriilor studenţilor

Ca prim for sesizat, Senatul a adoptat, luni, proiectul de lege ce viza aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 8/2021. Aceasta OUG are în vedere reducerea unor cheltuieli structurale referitoare la eliminarea sporului de 30% la salariul de bază pentru personalul din prefecturi implicat în activităţi de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei, cu excepția prefecților și subprefecților, relatează news.ro.

Conform aceleași OUG nu sunt acordate vouchere de vacanţă pentru acest an, deoarece valabilitatea celor emise în 2019 şi 2020 a fost prelungită.

De asemenea, în anul 2021 valoarea punctului de pensie se va menţine la nivelul de 1.442 lei, astfel cum a fost majorat cu 14% prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 135/2020, iar începând cu anul 2022 valoarea punctului de pensie se va majora cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă cel mult 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat, cuantumul efectiv al majorării şi data de acordare urmând a se stabili prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

OUG propune şi modificarea art. 205 alin. (2) din 84 din Legea educaţiei naţionale 1/2011, în sensul stabilirii dreptului studenţilor înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, să beneficieze, pe parcursul anului canedaristic, de tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport local în comun, cu metroul, precum şi pentru transportul intern auto, transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a şi transport intern naval.

Senatul e prim for sesizat pe proiectul de lege, decizională fiind Camera Deputaţilor, relatează news.ro 

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. „Conform aceleași OUG nu sunt acordate vouchere de vacanţă pentru acest an, deoarece valabilitatea celor emise în 2019 şi 2020 a fost prelungită.”. Pai, acesta a fost motivul neacordarii????Exprimare total nefericita!

  2. Vaucherele erau ptr susținerea Horeca și ptr ca multe firme să iasă la lumină să treacă din zona cu evaziune fiscală cu munca la negru să treacă în zona cu taxe și impozite. Acum Horeca este greu afectată din cauza pandemiei si trebuie urgent ajutată. Nu Sunt de acord cu vauchere ptr bugetari dar vauchere trebuiau acordate ptr fiecare salariat în parte din țară. Asa ca daca se mai elimină și vaucherele multe firme își închid obloanele și trec la negru.

    • Pentru ca unii se duc în vacante, culmea, pe banii noștri, tot noi plătim tarife la cazare mai mari, ca s a creat cerere mult mai mare. Și dacă pe bugetar il doare în cot dacă da voucher pe 2 sau 3 zile de cazare , ca e oricum moca, pe mine ma ustura la buzunar și în loc de 3 nopți stau doar 2.. multumim bugetarilor și pentru asta.
      Sa mai vina o data PSD sa le mai dea și voucher de haleala cate 1000 de lei de caciula pe luna si s a rezolvat. Ca mulți deja au pentru țoale, pentru chirie, pentru vacanta.. bonurile de masa sunt cam slabe, 300 pe luna e puțin. Sa se dea și un voucher și hai sa ne angajam toti la buget..

  3. Înainte, colectivele de oameni ai muncii trimiteau mesaje de mulţumire.

  4. Nu este bine ca au scos voucherele de vacanta 1 pe langa vouchere omul mergea cu toata familia si cheltuia bani in plus pe pregatirea autoturismului, carburant, alimente sau mese la restaurant pe drum, transport cu telecabina sau local, suvenire, alte produse, cluburi, restaurante, muzee, etc adica o familie depasa cel putin dublu sau triplu aceste costuri cu voucherele, astfel prin taxe, impozite si arcize, sumele de bani se intorceau in bugetul de stat, se dezvolta si sectorul horeca, se mentineau locurile de munca si nu trebuia sa faca pomeni guvernul. Pe de alta parte asa au determinat romanii sa se relaxeze, sa sprijine turismul, adica sprijinirea economiei prin consum. Asa toti romanii isi vor petrece concediile in afara, iar turismul si consumul se va dezvolta in alte tari, cu atat mai mult cu cat preturile si conditiile de caxare sunt cel putin sub jumatate decat cele de la noi. Trebuia facut un studiu de impact,cust-beneficii si abia apoi taiau voucherele.cate locuri de munca s-au pierdut, cat platim somaj. Nu-ti trebuie carte sa tai, ci-ti trebuie carte sa construiesti. Nu taiem sporurile pentru ca sunt date in functie de salarii, adica cei mai afectati ar fi fost oamenii pusi politic pe functii de conducere, dar au taiat de la bugetarii care nu erau implicati politic si aveau salarii mici, pentru care vaucerele reprezentau singura posibilitate de relaxare. Pentru un bugetar cu 20000 lai salariu voucherele nu insemnau nimic, dar pentru cel cu 1800lei salariu inseamna foarte mult. Tot in boul care trage, tot in acela se loveste mereu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.