G4Media.ro

În România au fost analizate până acum 76 de probe pentru a…

În România au fost analizate până acum 76 de probe pentru a identifica noi tulpini de coronavirus și a fost depistat doar un caz cu varianta din UK

În România au fost analizate până acum 76 de probe pentru a identifica noi tulpini de coronavirus și a fost depistat doar un caz cu varianta din UK, a precizat miercuri Ministerul Sănătății.

„Până la data de 17/01/2021 au fost raportate 76 secvențieri finalizate. La un singur caz a fost detectată noua variantă UK a SARS-CoV-2 (cazul Giurgiu). Până în prezent au fost primite raportări de la 3 laboratoare”, a precizat Ministerul Sănătății.

Context

Comisia Europeană solicită statelor membre să facă analize pentru a depista noile tulpini ale coronavirusului pentru cel puțin 5% din testele pozitive și să își actualizeze în cursul lunii februarie strategiile de testare pentru a reflecta noile variante. Comisia Europeană a publicat, marți, documentul de lucru care va fi dezbătut în 21 ianuarie la summit-ul UE în sistem de videoconferință.

În România a fost identificat până în prezent un singur caz de infectare cu noua tulpină a virusului depistată în premieră în Marea Britanie. Este vorba despre o tânără din Giurgiu care nu ar fi călătorit în străinătate.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, declara în 9 ianuarie că secvențierea genomului virusului se poate realiza în România doar în 3 laboratoare și „costă relativ mult”.

Citește și

Comisia Europeană solicită statelor membre să facă analize pentru a depista noile tulpini ale coronavirusului pentru cel puțin 5% din testele pozitive / Vlad Voiculescu în urmă cu zece zile: În România se poate face secvențierea doar în 3 laboratoare și „costă relativ mult”

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Cel mai ieftin e pe hartie de turnesol.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.