G4Media.ro

În plină campanie de promovare a ordonanței pentru recursul în anulare, Viorica…

În plină campanie de promovare a ordonanței pentru recursul în anulare, Viorica Dăncilă se va întâlni la Bruxelles cu Tusk și Timmermans

Premierul Viorica Dăncilă se va afla, miercuri și joi, la Bruxelles, într-o vizită de lucru pentru participarea la Sesiunea plenară a Comitetului European al Regiunilor. Dăncilă se va întâlni însă și cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, și cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, în contextul în care guvernanții de la București promovează constant, de la începutul anului, necesitatea adoptării ordonanței pentru recursul în anulare.

Întrevederile de la Bruxelles vin după ce, în urmă cu zece zile, Timmermans i-a trimis șefei Executivului de la București o scrisoare legată de OUG care să introducă recursul în anulare pentru cei condamnați de completurile de 5 judecători de la Înalta Curte în perioada 2014-2018. În scrisoare, prim-vicepreședintele Comisiei Europene a exprimat îngrijorări și a cerut clarificări de la premier (detalii aici).

Atât premierul Dăncilă, cât și ministrul Tudorel Toader au promis în ultima lună că vor promova o OUG pentru recursul în anulare.

Guvernul a anunțat vizita de lucru a Vioricăi Dăncilă la Bruxelles în vederea prezentării priorităților Președinției României la Consiliul Uniunii Europene în cadrul sesiunii plenare a Comitetului European al Regiunilor (CoR). În acest context, prim-ministrul va avea și o întrevedere bilaterală cu Președintele CoR, Karl-Heinz Lambertz.

Totodată, prim-ministrul român va participa la Conferința ”Lupta împotriva antisemitismului: o abordare comună pentru o mai bună protejare a comunităților evreiești din Europa – de la practici la acțiuni”, organizată de România, în contextul deținerii Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, care va avea loc în 7 februarie 2019. Agenda vizitei va cuprinde și o serie de întrevederi bilaterale ale premierului Viorica Dăncilă cu reprezentanți ai organizațiilor evreiești europene și internaționale, și anume Ronald Lauder, președintele Congresului Mondial al Evreilor; David Harris, director executiv al Comitetului Evreiesc American; Daniel S. Mariaschin, director executiv și vice-președinte B’nai B’rith; Colette Avital, secretar general al Organizației Evreiești Mondiale pentru Restituiri; Katharina von Schnurbein, coordonator european pentru combaterea antisemitismului.

„Alte elemente importante ale vizitei vor fi întrevederile bilaterale cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, și cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans“, anunță Guvernul. Aceste întrevederi nu sunt menționate în agenda vizitei premierului, însă apar joi în programele publice ale lui Tusk și Timmermans.

Premierul Viorica Dăncilă s-a plâns într-un interviu pentru Politico publicat luni de existența unui presupus dublu standard al UE față de România, dând ca exemplu scandalurile de corupție și mitingurile violente. Citește aici declarațiile Vioricăi Dăncilă.

Prezent pe 10 ianuarie la București, cu ocazia ceremoniei oficiale de preluare de către România a președinției Uniunii, Donald Tusk a avut un discurs entuziasmant în limba română la Ateneu. El a făcut apel la români să apere libertatea, integritatea și statul de drept ”cum a apărat Helmuth Dukadam cele 4 penalty-uri în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986” (vezi aici discursul lui Tusk).

”Fac apel la români să apere libertatea, integritate, statul de drept și Constituția cu aceeași hotărâre cu care a apărat portarul Helmuth Dukadam cele 4 penalty-uri în finala Cupei Campionilor de la Sevilla. Atunci mi s-a părut imposibil, dar el a reușit. Și voi veți reuși! Vă asigur de tot sprijinul meu”, a spus Tusk. ”Fac apel la români să apere fundamentele civilizației noastre europene”, a adăugat el.

Foto: Timmermans, împreună cu Dăncilă și Juncker la Bruxelles (Comisia Europeană)

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Mie îmi pare că doamna Dancilă (sau șobolanii din tranșeele guvernamentale) tocmai au înțeles „lătratul” Timmerman-șilor ca pe o încurajare că de fapt „să facă ce vor pentru că pot”.
    UE (sau ce s-a ales de ea!) este o vacă bună de muls! „Ai noștri” s-au prins și plusează, doar proștii mai cred că o să ne salveze UE! ??? Taaaree proști mai suntem! Doar proștii mai cred in justiție! Are dreptate Tovarășu Dragnea, să ne ușurăm pe UE! Eu, personal, am fost, sunt și voi rămâne „un prost”!

  2. Ce mascarada jalnica!

  3. Pai ce sa faca si ea pana vineri cand va fi sedinta de Guvern? Doar nu va-nchipuiati ca sta sa coordoneze batalia pe buget, ca nu intelege nimic si nici n-are nicio putere. Numai bine pica vizita aia de lucru „la noi la Bruxelles” unde mai face si ea niste poze si sa creada lumea ca-i activa.

  4. Meic ă foto, Veorico?

  5. Ce faceti domnilor din PE dormiti in ghete si noi astepatm un semn din partae Dvs. sau poate o poza cu premiera .. si restul nu mai conteaza ptr. Dvs.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.