G4Media.ro

În lupta cu pandemia, Hong Kong recurge la „carantinări inopinate”. Azi-noapte autoritățile…

În lupta cu pandemia, Hong Kong recurge la „carantinări inopinate”. Azi-noapte autoritățile au închis un cartier cu 20 de blocuri

Autoritățile din Hong Kong au carantinat în mod inopinat, în noaptea de marți spre miercuri, un cartier care a fost închis pentru ca toți locuitorii din zonă să fie testați pentru COVID, relatează AFP.

Poliția a înconjurat o zonă cu aproximativ 20 de blocuri dens populate în districtul Yau Ma Tei, situat în sudul peninsulei Hong Kong. Această nouă strategie presupune ca populația să nu fie avertizată în privința închiderii.

Șefa executivului, Carrie Lam, a explicat că astfel de „carantinări inopinate” sunt necesare pentru a împiedica oamenii să fugă înainte forțele de ordine să ajungă în zonă. „Mulțumesc locuitorilor din această mică zonă pentru cooperare”, a scris ea pe pagina sa de Facebook miercuri, după ce măsurile au fost ridicate.

La sfârșitul săptămânii trecute, o măsură similară care a presupus o carantină de două zile a fost anunțată de presă cu câteva ore înainte.

În timpul operațiunii desfășurate marți seara, mai mică decât cea precedentă, au fost testați aproximativ 330 de locuitori și a fost detectat un singur caz de coronavirus. Autoritățile au avertizat că ar putea fi necesare mai multe astfel de carantinări în zilele următoare.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.