G4Media.ro

În lipsa zăpezii, locuitorii unui sat bavarez au construit un om de…

Sursa Foto: X

În lipsa zăpezii, locuitorii unui sat bavarez au construit un om de zăpadă tradiţional din baloți de fân înveliți în folie albă

În contextul unor zile ploioase şi în lipsa zăpezii, un grup de bavarezi a recurs la baloţi de fân pentru a construi uriaşul om de zăpadă ridicat în mod tradiţional, de peste trei decenii, în această perioadă a anului, în piaţa unui sat din sudul Germaniei, transmite agenţia DPA, citată de Agerpres.

Un fermier dintr-un sat din apropiere a pus la dispoziţie 30 de baloţi de fân, pe care constructorii i-au învelit în folie albă pentru amenajarea omului de zăpadă, denumit Jakob, în piaţa din Bischofsgrün, nu departe de oraşul Bayreuth.

Este pentru prima dată în istoria evenimentului când voluntarii locali nu au reuşit să găsească suficientă zăpadă pentru a construi omul de zăpadă, potrivit lui Wilhelm Zapf de la biroul de informaţii turistice al localităţii.

În fiecare an, începând din 1986, voluntarii au adunat o cantitate mare de zăpadă înainte de festivităţile care preced începutul postului, uneori făcând drumeţii până în vârful munţilor din apropiere pentru a aduna zăpadă, în anii mai călduroşi.

Singura dată când evenimentul a fost anulat a fost în 2021, în timpul pandemiei de coronavirus, a declarat Zapf.

Însă, în acest an, zăpada a fost extrem de puţină, chiar şi pe vârfurile Ochsenkopf şi Schneeberg, munţi din zonă, care au peste 1.000 de metri înălţime.

Localnicii nu au vrut să anuleze evenimentele devenite tradiţionale care însoţesc omul de zăpadă, aşa că au venit cu ideea de a folosi, în schimb, baloţi de fân.

Cu pălăria, nasturii şi fularul său, Jakob din acest an este diferit de predecesorii săi de zăpadă şi este şi mai scund, măsurând doar opt metri înălţime faţă de cei 12 metri obişnuiţi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează