G4Media.ro

În Germania vor fi instalate aproximativ 1000 de fântâni cu apă potabilă…

Sursa foto: Pixabay

În Germania vor fi instalate aproximativ 1000 de fântâni cu apă potabilă în spaţiile publice

Ministrul german al Mediului, Steffi Lemke, intenţionează să oblige oraşele şi municipalităţile să instaleze noi fântâni cu apă potabilă în spaţiile publice, relatează dpa.

Cetăţenii ar trebui astfel să poată avea mai uşor acces la apă potabilă când sunt pe drum, precum şi să se poată aproviziona gratuit cu apă pentru uz casnic. Un proiect de lege înaintat de politicianul din Partidul Verzilor a fost adoptat miercuri de cabinetul federal.

„Accesul la apă potabilă trebuie să fie cât mai uşor posibil pentru toţi oamenii din Germania”, a spus Lemke.

Proiectul prevede ca municipalităţile să înfiinţeze fântâni cu apă potabilă în parcuri, zone pietonale şi galerii comerciale, de exemplu – atât timp cât acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic şi respectă nevoile zonei respective.

Ca un prim pas, oraşele şi municipalităţile ar urma să înfiinţeze aproximativ 1.000 de fântâni noi, a precizat ministerul.

În Germania există peste 1.300 de fântâni publice cu apă potabilă.

„Verile secetoase şi fierbinţi din ultima vreme ne-au arătat că valurile de căldură persistente nu mai sunt un eveniment rar în Germania”, a mai spus Lemke. Fântânile pentru băut cu apă de la robinet sunt una dintre componentele de bază pentru binele sănătăţii publice în aceste circumstanţe, a adăugat ea.

„Dacă municipalităţile iau acum măsuri, ele vor face o contribuţie importantă la protejarea sănătăţii cetăţenilor”, a mai spus Lemke. „Apa de la robinet este un aliment controlat, economiseşte energie şi este furnizată fără ambalaj la fântânile pentru băut – deci există beneficii pentru mediul înconjurător”, a mai spus ea.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Apa gratis pentru cei care n-au bani de hartie igienica… le permite sa mai faca 5 copii in plus fata de cei 15…

    • Cât de înapoiați sa fim ca civilizație sa nu ne bucuram că este apa potabila pe străzi. Poate sunt magazinele închise, nu ai de unde lua, și cu toți banii din lume, pe caniculă, îți trebuie apa că sa supraviețuiești.