G4Media.ro

În Germania s-au redeschis magazinele mici, cele care vând mașini, biciclete, precum…

În Germania s-au redeschis magazinele mici, cele care vând mașini, biciclete, precum și librăriile/ Avertismenul autorităților: Dacă numărul cazurilor de infectare crește, se vor impune noi restricții

În Germania intră în vigoare deciziile de relaxare a măsurilor dure anti-COVID-19. Pe teritoriul Republicii Federale s-au redeschis, începând de astăzi, magazinele mai mici, cu o suprafaţă de până la 800 de metri pătraţi, cele care vând maşini, biciclete, precum şi librăriile. Şeful cancelarie federale, Helge Braun, avertizează, însă, cetăţenii că în situaţia în care cazurile de infectare cu coronavirus ar reîncepe să crească, „se vor impune din nou restricţii, altfel se va ajunge într-un cerc vicios”, transmite postul de radio Deutsche Welle.

Ministrul federal al Sănătăţii, Jens Spahn, a subliniat la rândul său că măsurile de igienă şi păstrarea distanţei, vizând frânarea răspândirii COVID-19, vor mai rămâne probabil „câteva luni” în vigoare. „Până se va descoperi un vaccin va trebui să avem grijă cu toţii şi unii de alţii”, a mai spus ministrul.

Potrivit Universităţii Johns Hopkins din Baltimore, bilanţul infecţiilor cu coronavirus a atins, în Germania, cifra de 145.742, iar numărul deceselor 4642 de persoane. Conform Institutului Robert Koch, în jur de 88.000 de persoane s-au însănătoşit.

Spitalele germane au preluat între timp 200 de pacienţi suferind de COVID-19 din alte ţări europene şi mai există câteva astfel de cereri. Costurile spitalizării sunt suportate de Ministerul federal al Sănătăţii. „Aşa înţelegem noi solidaritatea europeană”, a explicat ministrul de resort, Spahn.

Potrivit concernului de consulting McKinsey, şomajul pe continentul nostru se va dubla în următoarele luni. Datorită reducerilor de salariu şi a orelor de muncă, determinate de pandemia COVID-19, ameninţate ar fi 59 de milioane de locuri de muncă.


 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Nu va temeti, si la noi a facut escrocul de Streinu-Cercel un plan de relaxare, va fi un mare succes. Uahahahaha!

    • Asta ar fi ironia suprema, ca individul asta, samsar de medicamente, insul cu „spirtul nu e bun”, „Wuhan e departe”, „daca sinteti cuminti la jumatatea lui iulie puteti sa iesiti din case”, neispravitul asta sa ne faca planul de relaxare.

  2. Romania e speriata de bombe va deschide magazinele de revelion.

  3. E ok, acum mai trebuie sa ma hotarasc unde emigrez: Germania, Danemarca sau Suedia… Ca la noi e cam greu sa mai stai. Las pe altii sa plateasca salariile boilor de la putere.