G4Media.ro

În fruntea Asociaţiei Internaţionale a Boxului a fost reales rusul Umar Kremlev,…

În fruntea Asociaţiei Internaţionale a Boxului a fost reales rusul Umar Kremlev, după ce singurul său contracandidat a fost declarat ineligibil

Rusul Umar Kremlev a fost reales sâmbătă, pentru un mandat de patru ani, ca preşedinte ale Asociaţiei Internaţionale a Boxului (IBA), în cadrul Congresului extraordinar de la Istanbul, după ce singurul său contracandidat a fost declarat ineligibil de o comisie de integritate, relatează Agerpres, conform DPA.

Kremlev era din 2020 preşedintele IBA, organizaţie criticată pentru numeroase nereguli, mai ales în ceea ce priveşte arbitrajul, fiind suspendată din cadrul Jocurilor Olimpice.

Sub conducerea lui Kremlev, IBA a reuşit să îşi achite datoriile de peste 15 milioane de dolari, după ce a adus compania rusă Gazprom ca principal sponsor.

Federaţiile naţionale speră ca aceste măsuri, împreună cu alte reforme, să aducă din nou IBA la Jocurile Olimpice. Boxul a fost prezent la Jocurile de la Tokyo, anul trecut, însă a fost coordonat de Comitetul Internaţional Olimpic.

Olandezul Boris van der Vorst intenţiona să candideze împotriva lui Kremlev, dar joi a fost declarat ineligibil de către o comisie de integritate, o decizie la care a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

La alegeri au participat reprezentanţii a 145 de federaţii naţionale, cărora li s-au alăturat alte zece online.

Consiliul Director al IBA a fost ales din zece persoane: Elise Seignolle (SUA), Pearl Dlamini (Eswatini), Belhaj Abdeljaouad (Maroc), Kristy Harris (Australia), Zsuzsanna Toth (Ungaria), Marta Forcen Celaya (Spania), Volodimir Prodivus (Ucraina),
Yousuf Al-Kazim (Qatar), Jinquiang Zhou (China) şi Dian Gomez (Sri Lanka).

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Sa mearga personal in Ucraina si sa asiste la jocurile de box ala rusilor impotriva copiilor ucrainieni, mamelor lor, a tatilor lor, a persoanelor in varsta din aceasta tara. Celor care l-au reales le transmit sentimentul meu de ura impotriva lor,a celor care l-au reales si impotriva poporului rus si a conducatorilor lor.