G4Media.ro

În ciuda creșterii numărului de noi cazuri de covid-19, SUA a redus…

În ciuda creșterii numărului de noi cazuri de covid-19, SUA a redus perioada recomandată pentru carantină / Joe Biden a îndemnat ca americanii să nu intre în panică

Autorităţile sanitare americane au redus luni la jumătate perioada recomandată de carantină pentru persoanele pozitive la COVID-19, iar preşedintele Joe Biden a îndemnat cetățenii „să nu se intre în panică”, în pofida creşterii puternice a contaminărilor zilnice din cauza variantei Omicron, relatează Agerpres, conform AFP.

Durata izolării scade de la zece la cinci zile pentru persoanele asimptomatice şi de la 14 la cinci zile pentru cazurile contact nevaccinate, a indicat Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA.

Principala agenţie sanitară a Statelor Unite recomandă, de asemenea, purtarea măştii timp de cinci zile după carantină, în timp ce cazurile contact complet vaccinate nu trebuie să se izoleze.

Majoritatea contaminărilor are loc în cele două zile precedând şi cele trei zile urmând debutului simptomelor, au explicat autorităţile într-un comunicat.

Varianta Omicron, deşi mult mai transmisibilă, dar care pare să provoace simptome mai puţin severe, este în prezent majoritară în Statele Unite, iar numărul cazurilor este în creştere puternică.

Potrivit jurnalului The New York Times, 214.499 de cazuri noi au fost înregistrate duminică, un salt de 83% pe o medie de 14 zile, şi ţara se apropie de recordul zilnic de 251.232 de cazuri pozitive atins în ianuarie 2021.

Numărul mediu zilnic de decese a crescut, de asemenea, uşor în 14 zile (+ 3%), cu 1.328 de morţi în cea mai îndoliată ţară din lume (peste 800.000 de morţi).

Creşterea bruscă a cazurilor pozitive a determinat companiile aeriene să anuleze în ultimele zile sute de zboruri în mijlocul sărbătorilor de sfârşit de an.

„Omicron este o sursă de îngrijorare, dar nu ar trebui să fie o sursă de panică”, a afirmat luni Joe Biden.

Răspândirea variantei extrem de contagioase, identificată în Africa de Sud în noiembrie, nu va avea acelaşi impact ca primul val de COVID-19 de acum un an sau ca varianta Delta din acest an, a estimat preşedintele, în contextul în care 72% din populaţie a primit cel puţin o injecţie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Important e numarul de morti, nu de cazuri.

  2. Uite ca la americani cica funcționează doar o doza.
    Când Trump le spunea sa nu se panicheze a fost asasinat mediatic.

  3. Injectații trebuie carantinați, ei sunt vectorii carcalacilor.