G4Media.ro

În ciuda avertizărilor autorităților de a fi precauți și de a păstra…

În ciuda avertizărilor autorităților de a fi precauți și de a păstra măsurile de distanțare, plajele din Italia sunt înțesate de oameni

Chiar dacă măsurile restrictive au fost ridicate treptat, autoritățile din Italia îi sfătuiesc pe oameni să rămână precauți și să păstreze măsurile de distanțare. Cu toate acestea, pentru că plajele s-au redeschis deja în mai multe regiuni, oamenii au ieșit la socializare.

Plajele din toată Italia urmau să se redeschidă de luni, dar în mai multe regiuni au fost deschise mai devreme, relatează Agrepres. Imagini televizate din sudul Italiei au arătat plaje din Sicilia înţesate de oameni. Foarte puțini purtau măști de protecție, relatează Agerpres.

La Roma, Napoli, Genova şi alte oraşe, tinerii s-au îndreptat spre baruri seara şi mulţi stăteau în grupuri fără să respecte măsurile de distanţare socială sau să poarte măşti faciale.

Politicieni din Roma şi din întreaga ţară au reacționat, manifestându-și îngrijorarea: „După ce au stat acasă atât de mult timp, tinerii au pierdut din vedere limitele pe care le respectau”, a declarat sâmbătă ministrul de interne Luciana Lamorgese într-un interviu acordat postului de radio RTL102.5,conform Agerpres.

Italia, una dintre ţările cele mai afectate de epidemia de Coronavirus, a relaxat măsurile de izolarea din 18 mai, permiţând redeschiderea restaurantelor, barurilor şi magazinelor, atât timp cât patronii respectă regulile de igienă. Școlile gimnaziale urmează să se redeschidă luni, 25 mai. Turiştilor din străinătate li se va permite să intre în Italia începând cu 3 iunie.

În întreaga ţară, 230.000 de persoane au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus şi aproape 33.000 au murit.

Cu toate acestea, experţii consideră că numărul de cazuri poate fi semnificativ mai mare, iar o testare în masă pentru depistarea anticorpilor urmează să înceapă luni.

Sursa Foto: facebook/arhivă/plajă Italia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Nu mai crede nimeni vrăjeala covidului.

  • nu cred ca e vrajeala , virusul asta exista , e doar foarte mult gonflat de media si politica!

  • Nici ca pamantul e rotund..

  • Scaraoțchi-fake,
   Ție ce-ți pasă, că doar știi bine că virusache e un tip mândru și nu se incurcă cu pesediștii contaminați cu bacilul de Ciumă…

 2. Exista, doar ca, la fel ca și celelalte virusuri, se topește singur. Acum au mai rămas pe scena doar păpușarii, cu gândul doar la agenda proprie. S-au agățat de acest virus doar pentru interese personale.

 3. Acelasi lucru se va intimpla pe orice plaja publica. In acest uichend s-a vazut si-n SUA.
  Anul acesta e mult mai sanatos sa mergi la munte.