G4Media.ro

În cadrul operațiunii VEGHE II au fost depistate alte 16 transporturi ilegale…

În cadrul operațiunii VEGHE II au fost depistate alte 16 transporturi ilegale de deșeuri, la punctele de frontieră Borș și Nădlac

Șeful Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, relatează că în baza operațiunii „VegheI II”, comisarii de mediu au depistat alte 16 transporturi ilegale de deșeuri, la punctele de frontieră Borș și Nădlac

„Controalele operative ale Gărzii Naționale de Mediu, efectuate la granița de vest a  Romaniei, în scopul identificării transporturilor ilegale de deșeuri, au continuat și în perioada 13.06–17.06.2021. Astfel, în cadrul operațiunii „VEGHE II”, opt echipe de comisari GNM, alături de polițiști de la Poliția de Frontieră și de reprezentanți ANAF, au efectuat controale în punctele de trecere a frontierei Borș I, Borș II, și Nădlac I, Nădlac II, care au vizat eventualele transporturi de deșeuri care tranzitează România și/sau care au ca destinație finală operatori economici/persoane fizice din România”, informează Berceanu prin intermediul contului său de facebook.

În urma controalelor, s-au descoperit următoarele:

Acțiunea din vama Nădlac:

 • șase echipe mixte de comisari, împreună cu polițiști de frontieră, au verificat, prin sondaj, 350 de transporturi în punctele de frontieră Nădlac I și Nădlac II
 • urmare a verificărilor, a fost interzisă intrarea pe teritoriul României pentru 11 transporturi de deșeuri neconforme, care conțineau 178,4 tone deșeuri (aluminiu contaminat, obiecte casnice uzate, respectiv îmbrăcăminte, încălțăminte și mobilă uzată etc.)
 • transporturile respective aveau expeditori din Germania, Olanda, Cehia, Slovenia, Italia, Slovacia, Marea Britanie, Norvegia, Elveția și destinatari din România, Grecia, Turcia și Bulgaria.

Acțiunea din vama Borș:

 • două echipe mixte  de comisari, împreună cu polițiști de frontieră și reprezentanți ANAF – Antifraudă, au verificat 320 de transporturi în punctele de frontieră Borș I și Borș II
 • pentru 5 dintre aceste transporturi, care conțineau deșeuri neconforme (textile, sticlă, materiale plastice amestecate cu deșeuri municipale etc.), a fost interzisă intrarea pe teritoriul României, iar pentru un alt transport a fost întocmită plângere penală.
 • transporturile aveau expeditori din Uniunea Europeană, iar destinatarii erau din România, Bulgaria, Grecia și Turcia.
sursa foto: facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Cele din hartie care se ard la Suceava, in mijlocul orasului, la firma franceza Ambro, in fiecare noapte sunt lasate?
  De ce oare?

  • Acum cu ploile astea aerul din apropierea fabricii este inrespriabil, dar autoritățile se fac că dorm. Nu te poți să acționezi împotriva unor oameni de afaceri străini (francezi).

 2. Suntem groapa de gunoi a UE , pe lângă mizeriile de alimente trebuie să le primim și deșeurile. BRAVO băi nene.

  • Nu trebuie boss să primim nimic. O facem de bună voie, ca patrioți. Toate firmele care fac asta în românica sunt niste zdrențe, trădători de țară și până acum nu s-au văzut aceste treburi pt ca acei corupți care ne-au condus au ascuns totul pt bani. Cu adevărat au început să se ia măsuri dar e posibil să fie prea puțin,prea târziu.

  • Lui LOIuis i-a ramas ceva materie vascoasa pe la gura de la tac-tu dragneaa .

 3. Imi e teama ca Romaniei i s-a dat paiul cel mai scurt la capitolul deseuri iar „partenerii” ne vor umple de gunoi de nu ne vedem mai ales ca China care importa zeci de milioane de tone a zis de anul asta stop.
  Sper sa nu fie doar mici miscari de propaganda/PR.

  • Lasati-le sa intre, le punem in locul fostelor păduri. Ministrul mediului știe că pădurile nu fac decât să ascundă animalele râvnite se vânători. Îți faci ditamai vila și să nu ai tu măcar un urs pe perete??!

 4. Vad iarasi mare frenezie printre postaci sa se dea repede vina pe strainii rai din Vest.

  Nu tovarasi, asta este munca romanilor mandri ca sunt romani. Cei care au indraznit si indraznesc in continuare sa creada in Romania medievala.

  Cei care daca nu importa gunoiul altora, il arunca pe al lor direct in spatele casei sau in rau, cei care care voteaza din 4 in 4 ani „ca sa li se dea si lor cate ceva” si care sustin ca intotdeauna altii sunt de vina pentru orice.

  Astia sunt. Cat timp la Garda de Mediu era pus om de la PSD, iar PSD avea in gheare multe localitati din tara, treaba mergea unsa. Au venit insa „nenorocitii” astia de la USRPLUS cu Berceanu al lor si strica frumusete de combinatie.

  Pai sa nu facem motiune peste motiune si sa cerem alegeri anticipate, dupa cum ne spune mai marele sef PSD? Pai sa facem, ca ia uite cate magarii ies la iveala cand cei noi nu mai doresc sa le acopere.

 5. Tot anul trecut cu spagarul Alexe a fost data in presa ca singura „descoperire” de gunoaie la Constanta, in acelasi timp tot Bucurestiul fumega seara de seara, iar scursurile ieseau in presa ca sa ne spuna ce aer de munte respiram sau cum de vina e inversiunea termica… VARA!!!

  E doar o moneda de schimb ceea ce vedeti, se pune presiune ca sa fim acceptati in Schengen si sa poata apoi europeanul spalat sa introduca nestingherit deseuri in curtea balcanicului nespalat, dar dornic de integrare.

 6. Dar mandarinii care aduc fiervechi din UK sunt opriți de cineva?
  Iar sub fierul vechi sunt tone de gunoi din UK si deversat pe Valea Ariesului!
  Sute de mandarini aduc gunoi aici cu 2000 sau 5000de £ per camion!
  Cine opreste mandarinul?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.