G4Media.ro

În anul pandemic 2020, caracterizat de restricții de circulație, numărul de persoane…

În anul pandemic 2020, caracterizat de restricții de circulație, numărul de persoane decedate în accidente rutiere a crescut cu 58% în Bistriţa-Năsăud

Un număr de 38 de persoane şi-au pierdut viaţa, anul trecut, în accidente rutiere produse pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, cu 14 mai multe faţă de anul precedent, creşterea fiind de peste 58%, cu toate că numărul accidentelor a fost mai mic şi au existat restricţii de circulaţie impuse în context pandemic, potrivit raportului de activitate remis marţi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean, transmite Agerpres.

Numărul total de accidente rutiere a scăzut de la 633, în 2019, la 508, în 2020, cele mai multe fiind accidente uşoare.

Creşterea numărului persoanelor decedate vine după mai mulţi ani în care acest indicator a scăzut, iar cele mai multe victime au fost pietoni şi biciclişti.

„În ceea ce priveşte numărul persoanelor decedate, este de menţionat faptul că, în perioada 2015-2019, în judeţul Bistriţa-Năsăud au fost înregistrate scăderi constante la acest indicator, de la 45 în anul 2015, la 24 în anul 2019, iar în anul 2020 au fost înregistrate un număr de 38 de persoane decedate, plus 14 faţă de 2019 (6 având ca şi cauză traversarea neregulamentară, 5 decese ale unor biciclişti, 6 alte preocupări ale conducătorilor auto, 4 nerespectarea regimului legal de viteză)”, se arată în raport.

Din analizele efectuate, a rezultat faptul că principalele cauze generatoare de accidente rutiere în judeţul Bistriţa-Năsăud sunt viteza excesivă şi neadaptată la condiţiile de drum, nerespectarea distanţei în mers, traversarea neregulamentară.

Ca şi cauză concurentă rămâne alcoolul, astfel că un număr de 230 de şoferi s-au ales cu dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului, iar alţi 10 – pentru refuz de prelevare probe.

Tot ca urmare a acţiunilor de monitorizare a traficului rutier, poliţiştii au depistat 17 şoferi care conduceau sub influenţa unor substanţe interzise, pozitivi în urma testării cu aparatul DRUG TEST.

În anul 2020, 187 de conducători auto s-au ales cu permisul anulat, iar alţi 4.092 au avut permisul suspendat.

Valoarea totală a amenzilor aplicate de poliţiştii bistriţeni pentru încălcări ale legislaţiei rutiere a depăşit 10 milioane de lei, iar numărul infracţiunilor a fost de 622, faţă de 56 persoane fiind dispuse măsuri preventive.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Radare fixe, poliția în stradă.

    E clar că au crescut accidentele cu victime, străzile erau mai libere, toți nebunii puteau apasa pedala. De unii am scăpat, din nefericire cu victime colaterale.

  2. O dat oamenii de viteza și se cred invincibili la volan și cu reflexele unui pilot de F1

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.