G4Media.ro

În 22 de unităţi de învăţământ din Timişoara se predă online din…

Foto: Pixabay.com

În 22 de unităţi de învăţământ din Timişoara se predă online din cauza frigului din clase

Adjunctul şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, Cosmin Hogea, a declarat, vineri, că din cauza frigului din clase, 22 de unităţi de învăţământ din Timişoara, cu peste 10.000 de elevi, funcţionează în sistemul online, însă de săptămâna viitoare este posibil ca şi în alte şcoli să se recurgă la această soluţie, relatează Agerpres.

În clasele şcolilor racordate la sistemul centralizat de încălzire, temperaturile sunt între 10 grade şi 16 grade Celsius.

Hogea a spus că nici aerisirea claselor nu se mai face corespunzător cerinţelor pandemice şi de aceea „există risc de infectare”.

„La această oră, avem suspendate cursurile faţă în faţă în 22 de unităţi de învăţământ, în care învaţă 10.269 de elevi, adică 20% dintre elevii din Timişoara. Sunt în online din cauza problemelor legate de lipsa agentului termic. Sunt semnale că săptămâna viitoare vom mai adăuga pe această listă alte unităţi mari şi vom ajunge la peste 30%. Avem şi situaţia legată de pandemie, ambele se suprapun şi creează o panică în rândul cadrelor didactice şi al părinţilor care sunt speriaţi că se infectează mai uşor pentru că nu se aerisesc sălile de clasă şi răcesc la şcoală copiii din cauza frigului din clase”, a afirmat Cosmin Hogea.

Adjunctul IŞJ Timiş a adăugat că la nivelul Inspectoratului a fost analizată situaţia şi se caută o soluţie de a suspenda activitatea, dacă se impune, la toate şcolile din Timişoara.

„Sperăm să găsim o soluţie, împreună cu factorii de decizie din primărie, pentru a evita suspendarea cursurilor. (…). Aerisirea claselor este obligatorie, din cauza pandemiei, dar se evită (pentru că este frig n.r.)”, a menţionat el.

În altă ordine de idei, la Liceul „Nikolaus Lenau” din Timişoara, unde a fost focar COVID-19, ar trebui reluată activitatea faţă în faţă, dar din cauza frigului elevii vor rămâne tot în online.

„Pereţii claselor nu se încălzesc. Este frig. Sperăm că apar soluţii, că apare cărbunele, Colterm va furniza un agent termic care permite încălzirea sălilor de clasă. Ne-am bucura să vină mai repede primăvara. Norocoase sunt şcolile cu containere pentru că se încălzesc cu electricitate. Din păcate, nu se întrevăd prea rapid soluţii”, a punctat Cosmin Hogea.

Pentru încălzirea unităţilor şcolare şi spitaliceşti conectate la Colterm-în insolvenţă, administraţia Fritz nu are soluţia locale şi a solicitat un nou sprijin financiar de la Guvern.

sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

 1. Asa e obisnuit romanul sa aeriseasca: cu caldura la maxim si geamurile deschise maxim la -10 grade.

  Poate e scoala (cladirea) neconforma… au construit si ei o cladire noua in ultimii ani cu sistem modern de ventilatie?
  De spitale ce sa mai spun.

  Am pus un ungur la mediu sa sifoneze fondurile in loc sa folosim banii cu cap in interes public.

 2. predoiu A CRESCUT VENITURILE IN SISTEMUL DE justitie CU 40-50%. PENTRU INCEPUTUL ANULUI.
  A ANUNTAT CA PANA LA SFARSITUL LUI 2022 REZOLVA INEGALITATILE DIN SISTEM. O NOUA CRESTERE DE 40-50%.

  MAI PUNETI O PATURA PE VOI.