G4Media.ro

„Imperiul răului”: Europa trebuie să se „trezească” în fața amenințării iraniene, afirmă…

Sursa foto: Facebook/ יצחק הרצוג - Isaac Herzog

„Imperiul răului”: Europa trebuie să se „trezească” în fața amenințării iraniene, afirmă președintele Israelului

Liderii europeni „nu înțeleg” pericolul pe care îl reprezintă Iranul în Orientul Mijlociu și nu numai, a declarat președintele Israelului, Isaac Herzog, într-un interviu acordat duminică și citat de Politico.

Guvernul iranian furnizează mii de drone pentru a fi folosite de Rusia în războiul său împotriva Ucrainei și, în același timp, Teheranul avansează cu programul său de înarmare nucleară, a spus Herzog, descriind Iranul ca fiind un „imperiu al răului”.

„Cred că Europa trebuie să se trezească și de urgență, pentru că nu înțelege”, a declarat Herzog într-un interviu acordat pentru publicațiile Axel Springer. POLITICO este deținută de Axel Springer.

În timp ce Israelul se confruntă cu critici din partea aliaților săi cu privire la amploarea asaltului din Fâșia Gaza, care a lăsat o mare parte din enclavă în ruine, Herzog a subliniat că Teheranul este adevăratul agresor. Ca răspuns la atacurile iraniene cu drone și rachete asupra Israelului de la sfârșitul săptămânii trecute, guvernul israelian a lansat vineri un atac asupra Iranului.

„Dacă nu vă treziți și nu sunteți cât mai puternici posibil și nu luptați împotriva acestui imperiu al răului cu coaliția pe care o aveți în NATO, Europa ar putea plăti prețul în viitor”, a declarat Herzog.

În interviu, Herzog a respins, de asemenea, apelurile liderului majorității din Senatul SUA, Chuck Schumer, care a cerut Israelului să organizeze noi alegeri pentru a depăși tulburările politice care au afectat țara de la atacul din 7 octombrie al militanților Hamas. „Le-aș recomanda liderilor politici americani să nu intervină în politica israeliană, ci să lase publicul israelian și corpul politic să ia propria decizie”, a declarat Herzog.

Acesta a mai spus că îl consideră pe președintele american Joe Biden un „mare prieten al Israelului”, în ciuda apelurilor liderului american pentru încetarea focului în Fâșia Gaza, a opoziției față de un atac planificat asupra Rafah și a comentariilor în sprijinul discursului lui Schumer.

Atacurile din ce în ce mai numeroase din sudul Fâșiei Gaza au dus bilanțul morților în războiul dintre Israel și Hamas la peste 34.000 de palestinieni uciși, potrivit oficialilor locali din domeniul sănătății.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. nea presedinte al Israelului, noi suntem cu imperiul raului din Europa, cu orcii, despre care nu prea v-am auzit criticandu-i