G4Media.ro

Imagini surprinse cu puțin timp înainte de declanşarea incendiului de la Palatul…

Imagini surprinse cu puțin timp înainte de declanşarea incendiului de la Palatul Episcopal din Oradea

Un clujean aflat în vizită în Oradea a surprins imagini ale Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea cu puţin înainte de incendiul care a mistuit acoperişul clădirii şi tavanul de la etajul I. În filmare se observă o mulţime de lumini care apar intermitent pe faţada palatului. Autorul înregistrării crede că e vorba de scurtcircuite la instalaţia de iluminat arhitectural a clădirii, transmite Digi24.ro.

Barbu Sebastian Sofron se afla sâmbătă seara pentru prima dată în Oradea şi a venit în centrul oraşului. La ora 20:53 (ora păstrată pe înregistrare), în timp ce filma în Piaţa Unirii, a observat o mulţime de flash-uri pe faţada Palatului Episcopiei Greco-Catolice de Oradea.

„Credeam că aşa se aprind luminile, ca şi la neoane, mai greu, dar mi s-a părut că e ceva în neregulă”, susţine autorul filmării.

La scurt timp după ce Barbu Sebastian Sofron a surprins aceste imagini, acoperişul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea a luat foc. Clujeanul este convins că dezastrul a pornit de un scurtcircuit la instalaţia de iluminat arhitectural.

„Acum, analizând imaginile, îmi dau seama că este 100% scurtcircuit. (…) Filmarea va fi concludentă pentru investigaţie pentru că se vede clar scurtcircuitul instalaţiei de iluminare a clădirii”, susţine Barbu Sebastian Sofron.

„S-a alcătuit o comisie cu reprezentanţi ai Poliţiei, reprezentanţi ai pompierilor, de la Inspectoratul de Stat pentru Construcţii şi cu reprezentanţi ai episcopiei. Comisia încearcă să desluşească, desigur, care au fost cauzele incendiului. Deocamdată se fac cercetări”, a declarat, în direct la Digi24, părintele Anton Cioba.

Integral pe Digi24.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.