G4Media.ro

Imagini dintr-un reportaj Recorder, folosite pentru a doua oară fără acord într-un…

Imagini dintr-un reportaj Recorder, folosite pentru a doua oară fără acord într-un videoclip care laudă PSD

Jurnaliștii de la Recorder au semnalat joi un furt de drepturi de autor. Aceștia spun că imagini dintr-un reportaj realizat de ei, au fost folosite într-un videoclip de muzică populară care elogiază măsurile guvernului PSD și transmite un mesaj anti-UE.

Videoclipul a fost postat pe mai multe conturi de facebook asociate acestui partid.

Este vorba despre melodia ”Hai Români ieșiți la vot!”, interpretată de doi copii care cântă, printre altele, versuri precum: „Foaie verde de bostan/ Eu nu-l vreau pe Timmermans/ Că-i un om părtinitor/ Din Țara Lalelelor“ sau ”Țara noastră are-o cruce/ La Buxelles Terheș o duce, El nu s-o înspăimânta ce-a zice Comisia”.

“La prima vedere poate părea amuzant, dar dacă facem un pas în spate și mai privim o dată, ne amintim de finalul anilor ’80” au scris jurnailiștii de la Recorder, pe pagina lor de Facebook.

”Muzicienii care fac melodii electorale pentru PSD sunt mari fani Recorder. După maneaua lui Nicolae Guță ne aflăm din nou în situația de a semnala un furt de drepturi de autor. Imagini din reportajul Recorder realizat la mitingul PSD de la Iași apar într-un videoclip al unor copii cântăreți de muzică populară, Sorina&Corin Pop. Titlul melodiei este Hai Români ieșiți la vot, iar versurile elogiază măsurile guvernului PSD și îndeamnă la votarea candidaților acestui partid la alegerile europarlamentare. Clipul este postat pe contul de Facebook al lui Codrin Ștefănescu, secretarul general al PSD și pe alte canale media ale PSD. Totuși, nu această încălcare de drepturi de autor ne întristează cel mai mult, ci aruncarea celor doi copii în lupta delirantă a politicienilor din PSD cu liderii Europei. Foaie verde de bostan/ Eu nu-l vreau pe Timmermans/ Că-i un om părtinitor/ Din Țara Lalelelor. La prima vedere poate părea amuzant, dar dacă facem un pas în spate și mai privim o dată, ne amintim de finalul anilor ’80” .

De reamintit ar fi și că recent, o manea dedicată de Nicolae Guță Partidului Social Democrat a fost ștearsă de pe YouTube din acealași motive.

Videoclipul conținea imagini de la festivalul Neversea, organizatorii acestui eveniment fiind cei care au sesizat YouTube că nu și-au dat acordul pentru acest lucru.

De asemenea, și acel videoclip a utilizat imagini de la mitingurile PSD, preluate dintr-un reportaj Recorder.

Sursa foto: captură video

Un proiect G4Media.ro – Fundația Konrad Adenauer
#MonitorizareEuroparlamentare

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Foaie verde de bostan ,
    Mai vedem peste un an!

  2. Foaie verde de bostan…
    Muie PSD.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.