G4Media.ro

Imagini cu o barcă din Deltă care intră cu viteză într-un stol…

Sursa Foto: Facebook/ Marian Strinoiu

Imagini cu o barcă din Deltă care intră cu viteză într-un stol de pelicani / Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării s-a limitat la un ”apel pentru un comportament responsabil”

Un fotograf a surprins în urmă cu câteva zile o serie de  imagini din care rezultă că o barcă lovește în plin un stol de pelicani din Delta Dunării. Imaginile au fost postate pe Facebook de Marian Strinoiu, cu următorul text: ”Un om fara suflet care ar trebui tras la raspundere”.

Potrivit Antena 3, proprietarul firmei care deține barca l-a concediat pe conducătorul vinovat și le cere scuze tuturor iubitorilor Deltei pentru acest incident.

Unii internauți au arătat pe Facebook că ar fi vorba de firma Royal Cruises din Tulcea.

Alți iubitori ai Deltei au scris pe Facebook că așteaptă de la ARBDD – Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii
Așteptăm ”un răspuns oficial (nu un link către o știre) legat de reglementarea accesului în arii vulnerabile a acestor ambarcațiuni.”

În cursul zilei de vineri, ARBDD a publicat un ”apel pentru un comportament responsabil în Rezervația Biosferei Delta Dunării.”

Pelicanul este emblema Rezervației Biosferei Delta Dunarii, unde au fost înregistrate 5.000 de perechi clocitoare.

Este o pasăre de talie mare, care atinge în medie greutatea de 11 kg. Anvergura aripilor este de 3,20 si are un cioc de pana la 45 cm.

UPDATE 16.07 Viorica Bâscă, director executiv al ARBDD, a declarat într-o intervenție la Digi24.ro că la începutul săptămânii viitoare, reprezentanții societății sunt așteptați pentru explicații cu toate documentele și că dacă se dovedește a fi o infracțiune se va deschide dosar penal.

”Sunt mai multe încălcări ale legislației în vigoare. Dacă s-a dus într-o zonă strict protejată este extrem de grav. Era o aglomerare de pelicani. La începutul săptămânii viitoare vor veni reprezentanții societății cu toate documentele. Dacă se dovedește a fi o infracțiune va rezulta un dosar penal. Dacă se găsesc exemplare de pelicani răniți se mai adaugă o infrațiune. Erau într-o zonă în care nu aveau voie să fie, în apropierea păsărilor. Trebuie să protejăm ce avem mai de preț, păsările, habitatul de acolo”, a declarat Viorica Bâscă, director executiv ARBDD.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

22 comentarii

  1. A fost o greseala… nu si-a dat seama….. pe cuvant ca nu mai face……

    ARBDD da NA NA daca omori fauna sa te distrezisi rusinica daca braconezi si tu ce prinzi pe acolo, gunoiul nu se vede ca cresc boschetii in sezon, in rest Nashu sa traiasca…..

    • Cum ar fi dacă cei plătiți de statul român să primească un avertisment sa plece acasă, că din deltă până în Satu mare își iau salariile și în rest nimic. Toată autoritățile dau avertismente că doar nu delta lor pentru ei contează funcțiile și banii.

  2. Serviciile oferite de antreprenori în Delta Dunării sunt fiscalitate? …. Întrebarea este retorică, evident! Totul este „la negru”, totul? Autoritățile competente ce fac?

    • Fiscalizate la fel ca serviciile oferite de antreprenorii din statiunile de pe litoral.
      Cum sa ceara autoritatile competente bani? Cine-i mai voteaza, cine mai finanteaza o capanie? In spatele papusilor din administratie sunt papusarii care au voie sa faca orice, sa intre cu barca in stolul de pelicani. Asta e un gest facut numai de oameni abuzati si, de cele mai multe ori, nu se alege nimic de ei si nici de progeniturile lor, problema e ca distrug totul in calea lor.

    • Am barca la Tulcea si permis de barca. An de an ma scarbesc sa vad cati idioti vin pe apa. Toti parvenitii si meltenii isi iau barca si cu gulerasul ridicat si mocasini impresioneaza fufe care fac plaja la prova…Toti tampitii navigheaza dar habar nu au care e malul stang sau drept, aval si amonte. Nu inteleg fauna, flora…ei vin sa mearga repede, sa faca valuri si sa bea un sprit in barca. Delta e pentru cunoscatori, nu pt oricine. Asa ca sper sa se limiteze accesul prostilor cu bani ssu fara.

  3. Bine macar ca nu se mai braconeaza sturionii si nici nu se mai fac plimbari cu ambarcatiunile prin zonele protejate din Delta Dunarii.

  4. Criminali și inconștienți pe toate drumurile!

    • Arbdd sunt niste inapti, la fel ca toate institutiile statului care ar trebui sa protejeze si sa ne protejeze. Sa nu uitam nici de mutantii din barca, ce s-au amuzat copios dand iama in bietele pasari (care cu siguranta sunt mult mai inteligente decat toti protagonistii acestei povesti sinistre).

    • Trebuie interzise barcile cu motor mai mari de 20 cp.in delta.

  5. Tot un suflet criminal de roman.

  6. O sa vedeti in curand o sa apara purtatorii de cuvant de la politie si de la parchet spunad ca se fac cercetari bla bla bla Toti cunosc starea de fapt dar nu au facut nimic pana sa apara asemena situatii in public.

  7. Dobitoci. Se pare ca si cei care stau acolo distrug la fel de mult ca cei care vin in vizita…totul numai pentru bani, bani si iarasi bani…

  8. Sper sa sufere ceva iremediabil indivizii care fac manevre din astea. Ma gandesc si la pasageri. L-or fi felicitat pe posesorul de micropenis care conducea barca?

  9. Doar niște oameni imaturi, comportament de copil de 4 ani. Probabil nici nu se vor maturiza vreodată, dar fara ei nu am avea sclavi care să facă munci idioate, deci trebuie să-i suportăm.

  10. Trebuie inasprita legislatia ,iar de la ARBD ar trebui profesionisti.Ar trebui interzise barcile cu sute de cai putere si confiscate cele folosite la braconaj.Vanatoarea ar trebui interzisa cu exceptia speciilor daunatoare,ex.sacalul.

  11. Ce-i drept, pasarile sunt adesea omorate de turbinele eoliene.

    • Cat trăiești, înveți! Dacă vrei…

    • Domnul meu, incetati cu teoria asta ca pasarile sunt omorate de palele unei eoliene. Nu e posibil asa ceva, pasarile stiu f bine sa zboare si sa evite obstacolele. Eoliana este actionata (capteaza) forta curentilor de aer(vantului) din fata sa, ea nu este invartita de vreun motor din interior asa fel incat pasarile sa poata fi luate sau absorbite de curentii turbionari asanumitului ventilator. Ele simt curentii de aer si stiu sa ii foloseasca f bine. Cine v.a instalat ineptia asta cu eolienele lovesc pasari e o aberatie…..

  12. Asa fac majoritatea.
    Acum câțiva ani mergeam regulat la pescuit și chiar dacă m-am certat cu un barcagiu pe o aceiași acțiune, pentru el asta era ceva normal ,la fel ca aruncatul gunoiului în apa.
    Acolo oameni au o problema de educație și mentalitate ,lucrând în aceste direcții cu siguranță
    nu se va mai repeta .
    Când veți avea o clasa politica și profesioniști la locurile lor veți ajunge și voi în normalitate.
    Spun „veti” pentru ca eu am plecat din scârbă de ce se întâmplă.
    Gânduri bune

  13. Povestea asta vine sa o completeze nefericit pe cea cu ursul. Cred ca un control psihiatric ar fi nevoie pentru multi din cei ce pot deveni un pericol pentru animale, sau oameni prin profesia lor. Agresivitate, rautate, lipsa de omenie, de sentimente normale. Iti vine sa plangi. Si blegosenia asta a autoritatilor, totul merge in Romania, epoca celor fara coloana vertebrala!

  14. Păi… Ați văzut cât e taxa pentru acces cu barca în rezervație??… Nimica toată!
    Nu mai zic de scutiții ce și-au făcut rezidenta. Normal ca își fac de cap toți boschetarii.

  15. Societatea trebuie sanctionata drastic pentru a se descuraja acest comportament de babuin fara creier.