G4Media.ro

Imaginea lui Carmen Iohannis, folosită pentru promovarea unui magazin de bijuterii. Prima…

Foto: Captură FB

Imaginea lui Carmen Iohannis, folosită pentru promovarea unui magazin de bijuterii. Prima doamnă apare cu un inel și un colier cu diamante purtate la o ceremonie din Germania

Compania Malvensky Corporation SRL, care operează brandul de bijuterii Malvensky, a postat duminică pe contul său oficial de Facebook un mesaj promoțional și trei fotografii care o au în centru pe Carmen Iohannis, soția președintelui Klaus Iohannis.

UPDATE 23:00 Administrația Prezidențială, reacție la bijuteriile de aproape 50.000 de lei purtate de Carmen Iohannis în Germania: ”Promovează creatorii români, a purtat bijuterii inspirate din Brâncuși/ Au fost returnate creatorului la revenirea în țară”.

știrea inițială

Mesajul, publicat în limba engleză, arată că ”prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, a ales să își completeze ținuta elegantă cu o selecție excepțională de bijuterii din colecția Malvensky Grace Diamonds. Suntem mândri să creăm piese atemporale care onorează și celebrează frumusețea și individualitatea unică a celor care le poartă”.

Fotografiile o arată pe Carmen Iohannis la ceremonia desfășurată sâmbătă în Germania, unde președintelui Klaus Iohannis i s-a decernat Premiul Civic German, conferit de Fundația Civică Bad Harzburg. Ceremonia a avut loc la Castelul Benrath, din Düsseldorf, Republica Federală Germania, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Imaginile postate pe Facebook de compania Malvensky Corporation SRL sunt similare cu unele dintre fotografiile postate de Administrația Prezidențială de la ceremonia din Germania, dar nu identice. În fotografiile promoționale ale companiei Malvensky Corporation SRL, Carmen Iohannis apare cu două bijuterii ce pot fi găsite pe site-ul oficial al companiei: un inel Monte Carlo, din aur alb de 18 kt, cu diamante albe, de 12.500 lei, și un colier Monaco, din aur alb de 18 kt, cu diamante albe, de 48.000 lei.

G4Media a transmis Administrației Prezidențiale și companiei Malvensky Corporation SRL întrebări legate de natura contractului care a permis companiei să utilizeze imaginea lui Carmen Iohannis în scopuri promoționale. Vom publica răspunsurile imediat ce le vom primi.

Malvensky Corporation SRL este fondată și deținută de Simona-Malvina Cservenschi, fostă prezentatoare de știri la TVR, care în 2012 și-a lansat o firmă care produce și vinde bijuterii.

Carmen Iohannis este profesoară de limba engleză la Colegiul Gheorghe Lazăr din Sibiu și a avut anul trecut un salariu net lunar de circa 3.440 de lei. Familia Iohannis a mai încasat anul trecut 44.389 lei din închirierea unora dintre cele șase case și apartamente deținute, potrivit declarației de avere.

În acest timp, în România are loc o grevă generală a profesorilor, care cer creșterea salariilor.

Primarul Iohannis, imaginea dealer-ului BMW, Automobile Bavaria, în Sibiu

Președintele Klaus Iohannis a fost imaginea dealer-ului Automobile Bavaria în Sibiu, pe vremea când acesta era primar.
Iohannis a primit mai mulți ani, cu drept de folosință gratuită, ultimele modele ale producătorului german BMW. Prima limuzină, un model din seria 7, a primit-o în 2007, în anul în care Sibiul a devenit Capitală Culturală Europeană.
„Nu m-am ambiţionat să îi ating limitele. Cea mai mare viteză am atins-o în Germania, pe autostradă – 250 de km pe oră”, declara Klaus Ionannis în 2009 despre noua sa mașină.
Modelele BMW primite de primar erau singurele care aveau drept de parcare în Piața Mare din centrul Sibiului.
„Și viitorul primar va putea stabili unde să parcheze. Căci va fi un viitor alt primar, mai încolo. Mult mai încolo (…) Prin dispoziție, delegațiile oficiale pot parca în Piață Mare. Există reguli diferite, față de categorii diferite. Suntem egali în fața legii, dar nu suntem egali și în fața locurilor de parcare„, a răspuns Iohannis la întrebarea „suntem toți egali în fața legii”.
În anul 2010, presa locală nota că primarul Iohannis este la a doua limuzină BMW pusă la dispoziția primarului Sibiului de Bavaria România, în mod gratuit. Cu această mașină, un BMW 750i, cu un preț de listă de aproximativ 140.000 de euro, primarul face un accident ușor.

Citește și:

Pasiunea lui Klaus Iohannis pentru BMW: Povestea începe în 2007 cu o limuzină albă / A condus și un model unic în țară, varianta M5 / Presa locală, acum zece ani: Primarul Sibiului este imaginea pe plan local a dealerului auto, cu care are încheiat un contract

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

20 comentarii

 1. Imaginea „LUI” Carmen? Limba română a ieșit din clădire.

  • Pai poate in felul asta mai invata si altii ca moxi.

  • Și cum era să-i zică? Carmenei? Se vede că ai lipsit la orele de gramatică.

  • De acord ca e enervant tipul asta de greșeală, dar „lui Carmen” e exemplu tipic de așa DA, din cauza terminației neobișnuite în româna. Altfel desigur e „Mariei”, „Ioanei”, „Vioricăi” etc.

  • Regula se aplică DOAR pentru numele terminate în „a”

  • În limba română regula „doar ” se poate cosmetiza!! Dl Clej.
   ” Imaginea doamnei Carmen…”
   Și astfel evităm limba de lemn a LUI Carmen.
   DAR e mai simplu sa tragem în pianist.
   Succesuri!

  • @andi
   Sau profesorul nu si-a dat interesul la clasa si nici meditatii nu a facut.

  • @Reborn – Nu se cosmetizeaza nimic. Se invata in clasele primare. Numele feminine cu terminatie in consoana (si unele imprumutate din alte limbi) primesc articolul lui. Asa e, poti sa ocolesti putin situatia, dar, daca e corect gramatical, de ce sa o faci?

  • *imaginea țoapei

 2. Și-au găsit modelul! Puteau să o aleagă și pe Baba-Cloanța drept model, efectul era același.

 3. Iar profesorii se plang ca nu sunt platiti bine. Uite dovada ca se poate.

 4. acum poate spune ca a facut bani din „modeling” ca sa mai cumpere niste case, pentur ca se stie sotul GHINION face bani din reclama la golf si la bmw

 5. Mai, cata rautae! Mai, cata rautate!

 6. Frumos spus :)))

 7. Ce să facă și Iohannis ? Face și el bani din funcție, cât timp mai are, așa că, probabil că soția va primi cu titlu gratuit dreptul să poarte bijuteriile vreo doi ani de acum in colo !
  Ce nu am înțeles eu este de ce doamna, cu atâtea surse de venit, se mai duce la munca pentru 680 de euro pe lună, în loc să stea acasă că să-și însoțească bărbatul în multiplele turnee internaționale în care e nevoie de dumneaei ! Mâine-poimâine ii vom vedea făcând reclama la pasta de dinți sau la butoni de cămașă, pro-bono, evident, că dumnealor sunt foarte generoși și nu se ocupa de loc de marketing !!
  Asta este daca am votat un președinte doritor doar de a face profit din poziția pe care o ocupa, în loc să fie determinat în acțiunile lui de simț civic, de promovarea intereselor țării în străinătate și de obținerea de avantaje pentru tara pe care o reprezintă și nu pentru propriul buzunar !