G4Media.ro

Ilie Bolojan, o nouă strategie de dezvoltare a județului Bihor: Rețea de…

Ilie Bolojan, o nouă strategie de dezvoltare a județului Bihor: Rețea de parcuri industriale pentru ca angajații să nu mai piardă timp și bani cu naveta

Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, a anunțat că instituția va crea împreună cu mai multe primării o rețea de parcuri industriale în localități depărtate de Oradea pentru a elimina naveta pentru angajații din acele localități care acum parcurg distanțe mari pentru a veni la lucru în capitala județului.

”Cele mai multe locuri de muncă din județul Bihor, peste 65%, sunt concentrate în Oradea și în comunele din jurul municipiului. Din cei peste 95.000 de bihoreni ce lucrează în Oradea, peste 25.000 navetează din alte localități. Cu cât locuiesc mai departe de Oradea, cu atât naveta este mai dificilă, firmele transportându-și angajații cu autobuzul sau microbuzul de la distanțe mari. Dacă în Oradea există multe variante de angajare, în localitățile situate la peste 40-50 de km distanță sunt puține variante de angajare. Pentru a oferi mai multe slujbe în localitățile situate spre limita județului, vom crea condiții pentru ca firmele să-și dezvolte afaceri în aceste zone”, a scris Bolojan pe Facebook.

El a anunțat că, împreună cu primăriile, Consiliul Județean Bihor va înființa parcuri industriale în jurul orașelor Marghita, Beiuș, Ștei și Aleșd.

”Vom prelua, până la sfârșitul acestui an, amplasamente de minim 5 ha de la primării și vom finanța introducerea utilităților și amenajarea drumurilor de acces în aceste zone. De anul viitor vom începe aceste lucrări. Când infrastructura va fi gata, sunt convins că vor fi dezvoltate hale, spații de producție și locuri de muncă pentru locuitorii din zonele din jurul acestor orașe”, a mai spus el.

Șeful CJ Bihor a anunțat că săptămâna viitoare va prelua primul astfel de amplasament. (Sursa foto: captură video)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

28 comentarii

 1. Intr-o lume normala, Bolojan ar fi fost seful PNL.

  • Am mai auzit chestia asta acum 6-7 ani. Atunci era Iohannis. Mare primar. Nu mai pun botul 🙂

  • 👍
   Omu e pe felie!!
   E pe moșia lui, dă ce trebe la ” centru”.
   Nu am certitudinea că este ” imaculat”.
   De aia e acolo unde este… Momentan.
   Mă tem sa nu fie șopârla, ” varanul” pentru 2024!
   Că prea a făcut și a dres, prea e gospodarul perfect!!
   În romanistan, suflul și în iaurt! 😜
   Alții în drâmbă.

  • Asta pentru ca nu gandesti, esti sluga de partid. Bolojan chiar face lucruri, spre deosebire de Iohannis.

  • Într-o lume normală, partidele liberale cum se pretinde și PNL, nu au ce căuta în alianțe și/sau coaliții cu grupări politice extremiste care sunt create de serviciile informative autohtone sau externe. Într-o lume normală administrezi politicile locale sau naționale pe ceea ce creezi la timpul prezent, nu pe ce se va cuantifica în viitor, arvunind-ul.

  • La cât de primitiv gândește Bolojan, o să ajungă președintele unei asociații agricole din Birtin.

  • @KP bag seama ca ești ceva PSD-ist frustrat de prin Bihor. Asa primitiv gândește Bolojan ca l-a pus cu botul pe labe pe marele PSD-ist si politician de carieră: Mang si ii joaca pe degete pe toți politicienii din județ (inclusiv pe primarul din Sânmartin, alt PSD-ist).
   Bolojan nu are ce căuta la centrul, este prea harnic si isi face treabă prea bine, din cauza asta nu-l simpatizează colegii din PNL, pentru ca nu este că ei.

 2. România ar avea atâta nevoie de oameni ca tine…

  • Ești SIGUR că nu este ” decât” o pictură?
   Ne-am mai luat-o cu un primar ” destoinic”!
   Atenție la ce va doriți, că s-ar putea să vi-se îndeplinească!!!
   Și mai plângem „educați” vreo 10 ani…

  • Din pacate, astfel de oameni nu sunt doriti de kwj,….nu sunt carpe de sters pe jos…cei mai buni lideri din PNL nu vor avea loc în echipa de conducere, o sa vedem lideri pe Rareș, pe Fluture, pe Vilceanu, pe Turcanu si Gorghiu…

 3. Daca e de la PeNaLi degeaba. Poate sa invie si mortii, nu ma intereseaza.

 4. In Paris muncitorii fac naveta de peste 150 km cu trenul rapid iar la Oradea li se pare mult 50.

  • Poate tu esti acela. In rest nu prea cred…

  • Ioane toata Franta ca mai toata Europa de vest este dezvoltata pe orizontala.
   Tu vorbesti din auzite. Dar au prevazut si cazuri speciale de peste 100 km insa au facut infrastructura acum 50-100 de ani in urma. Aurolacii din PSD sustinea acum 2 ani ca autostrazile ii vor nenoroci. Si aveau dreptate.

  • Comparație fara sens.
   In Franța 150km ii parcurgi cu trenul în același timp in care parcurgi in România 50km cu mașina.

 5. Roboti si gata….ai terminat cu deplasat muncitori , ai terminat cu salarii , cu greve ,cu concedii,cu program de munca cu pauze,cu concedii medicale,de maternitate, cu sporuri pentru toxicitate , cu spatii dr cazare , cu imobiliare ….etc.
  Astfel, profitul proprietarilor de fabrici si uzine va creste substantial….si statul poate incasa impozite mai mari. Din acele impozite poti plati tuturor oamenilor ,un venit garantat,pentru a avea pacea sociala.

  • Asta e un viitor, nu prea îndepărtat, dar să nu generalizăm, sunt multe procese ce pot fi automatizate, dar omul nu poate fi înlocuit total, centrul de distribuție emag de lângă bucurești e automatizat, am văzut o fabrică 99% automatizate în America, proiectată de o firmă mică din Cluj, dar roboții industriali mai au mult până să fie dominanti…nu pot fi introduși în industria ușoară, nici pe șantiere, …dar sunt zone economice unde se poate, inclusiv la ANAF…

 6. Felicitări Bolojan
  Stai acolo în Bohor și fa treaba nu venii în
  #cloaca de la București
  Sa te #murdareasca #balcanicii
  Ei nu fac nimic…decât sa și ceara comisionul, șpagă, mita,mie ce mi iese…
  Ciubuc ul #turcesc….500 de ani și au pus amprentă.
  În UE sunt o.mumrime de parcuri industriale…am lucrat în UE și în vârful muntelui parc industrial și firme mari…
  Bolojan
  Sa dezvolte Oradea și județul Bihor
  Sa arate ca se poate..
  Apoi sa vina sa aplice în toată România…
  Apoi sa schimbe Capitala Politica a României la Brașov…
  București capitala economică.
  Asa scăpăm de #tara balcanică
  Și #balcanism
  De pe vremea Imperiului Otoman..
  Doamne ajuta…

  • ardelenii sa-si vada de mizeria lor, sa nu o imprastie in toata tara, noi in bucuresti nu o vrem. daca boc, werner, rares, dancu, ciolos etc nu veneau la bucuresti sa imputa atmosfera cu borhotul lor era mult mai bine!

  • @jean valjean. La București este cea mai multă mizeriei. Si nu vb de împrejurimi, iti vine greață.

 7. Ca în urmă cu 30 de ani, apar tot felul de edili care vor să reîncălzească ciorba. Parcurile industriale din spațiul european au fost de multă vreme orientate înspre „clustere”. Adică mai mulți investitori orientați în același teritoriu, mai mult sau mai puțin definit, către aceeași industrie. Cum ar fi o industrie auto spre exemplu, unde regăsești mai mulți „capitaliști” care fabrică cât mai multe componente necesare. Unul cu cauciucuri, altul cu volane, alții cu plăcuțe de frână, etc, etc. Bolojan gândește ca un șoim al patriei din timpuri uitate deja, în loc să se axeze pe un transport județean integrat cât mai rapid și facil, încurajând astfel mobilitatea. Adică, cea care reprezintă cu adevărat motorul dezvoltării.

  • Ce eminentă. Transport cica, adică fix lucrul care nu ar rezolva mai nimic. Oamenii deja fac naveta, nu „transportul județean” soluția.
   Bolojan evident vrea sa dezvolte si alte zone din județ care nu sunt lipite de Oradea, o idee străină până acum la Consiliul județean.

 8. Sa ne traiesti sanatos si nu te opri din ceea ce ai inceput. Nici un primar din Oradea nu s-a gandit si la oradeni. Demonstreaza ca se poate. Esti exemplu viu pt toata tara. Ar fi minunat daca toti primarii ar face la fel. Si daca e cazul continua in 2024 cu tara s-o aduci unde merita, ca pana acum doar am sperat.
  Felicitari.

 9. Deci Bolojan vrea ca; oamenii sa nu mai faca naveta la servici,dar atunci e clar ca ,camioanele care duc si aduc marfa vor circula mai mult si vor polua si alte Zone. Buna treaba,A la PNL.

 10. Bolojan a dezvoltat Oradea si Bihorul intr-un ritm neegalat de niciun judet din tara si are in continuare proiecte mari si o viziune ampla pentru acest judet. Este singurul din PNL capabil sa-si asume decizii radicale cu privire la spargerea gastilor mafiote, stoparea hotiei din banul public si statul degeaba pe bani multi la stat. El va fi sicanat din rasputeri ca sa nu ajunga la nivel decizional inalt in acst stat mafiot.

 11. Poate ne spune vreun PNL-ost cum s-a obtinut terenul de la intersectia Ady Endre cu Roman Ciorogariu si daca au fost respectate regulile in constructii cand s-a autorizat constructia !!?

 12. Ne explica Bolojan daca s-au respectat legile atunci cand o bucata din parcul Bratianu a fost data pt constructia unui restaurant?
  De altfel PNL-istii mai au un birt in parcul Balcescu unde si-au facut si o parcare.Cetateanul de rand e vanat de politie atunci cand parcheaza masina in zona parcului la vreo sarbatoare !Oradenii aveau o parcare in zona,dar a fost cedata hotelului din vecinatate tot in conditii „legale” desi patronul a avut bani sa cumpere multe proprietati vecine.Poate in loc sa demoleze casele oamenilor ar putea sa rechizitioneze terenurile date pe spaga smecherilor prieteni cu PNL

 13. Poate ne spune Bolojan cum s-a rupt o bucata din parcul Bratianu si a fost data „legal”pt constructia unui restaurant.Oradeanul de rand nu reuseste sa primeasca o autorizatie de acest lfel nici pe propriul teren !Moda cu birtul in mijlocul unui parc public a fost patentata tot de liberali in parcul Balcescu unde si-au tras si o parcare ca sa vina cu masina pana in fata birtului.Oradenii veniti cu masina la vreo sarbatoare in parc sunt vanati de politie desi in zona exista o parcate care a fost data „legal” hotelului Impero,desi patronul hotelului a avut bani sa cumpere proprietatile vecine.Poate in loc sa demoleze casele oradenilor Bolojan ar trebui sa rechizitioneze terenurile date pe spaga smecherilor prieteni cu PNL.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.