G4Media.ro

Igor Dodon, șeful majorității din Parlamentul Moldovei, exclude alegerile anticipate și referendumul…

Igor Dodon, șeful majorității din Parlamentul Moldovei, exclude alegerile anticipate și referendumul pentru demiterea președintei Maia Sandu

Igor Dodon, președintele partidului pro-rus PSRM și liderul de facto al majorității din Parlamentul Republicii Moldova, a exclus declanșarea de alegeri anticipate și a spus că singura soluție pentru criza politică este învestirea rapidă a unui nou guvern.

În plus, el a exclus declanșarea unui referendum pentru demiterea președintei Maia Sandu, idee lansată chiar de aceasta în urmă cu o zi.

„Nu va fi nici referendum, nici anticipate. Alegeri, teoretic pot fi, dacă noi o să avem dialog, dacă o să stabilizăm situația, cu Guvern temporar, și după aceea o să mergem la anticipate. Dar ca să mergi la referendum care-i sensul? Să cheltui peste 100 de milioane de lei ca să revenim la situația care suntem. Am văzut că cineva ne împinge pe noi, pe socialiști, că hai, lansați procedura de scoatere din funcție prin referendum. Dar pentru ce?”, a declarat Dodon, citat de Agora.md.

Context. Curtea Constituțională a declarat marți neconstituțional decretul președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, din 11 februarie curent, privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, transmite Radio Chișinău. Curtea a admis parțial sesizarea depusă de deputații din Partidul Socialist, pro-rus.

Maia Sandu voia ca, prin re-desemnarea Nataliei Gavriliță după ce aceasta picase la primul vot din Parlament, să provoace și a doua cădere la vot a unui guvern propus, ceea ce ar fi putut declanșa alegerile anticipate.

Maia Sandu vrea să declanșeze alegerile anticipate după demisia guvernului Chicu, dat fiind că țara este acum într-o profundă criză politică: președinția e controlată de Maia Sandu (pro-europeană, pro-reforme), în timp ce majoritatea parlamentară e asigurată de alianța a două partide anti-reformiste și pro-ruse: Partidul Socialiștilor – controlat de Igor Dodon, și Partidul Șor – controlat de oligarhul Ilan Șor, dat în urmărire internațională în mai multe dosare de corupție.

Curtea Constituțională a decis că președintele și grupurile parlamentare trebuie să înceapă noi consultări pentru desemnarea unui nou candidat la postul de premier. (Foto: Igor Dodon / Facebook)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. si ce o sa faceti, ca Plaha care l-a declarat incapabil pe Dodon cand acesta nu dorea sa publice legi la monitorul oficial

  2. De ce este Igor Dodon șef? De când sa constituit o majoritate? Constituția spune că Președintele numește un prim ministru și acesta va alcătui o majoritate care să-l susțină. Ceva este putred în afirmațiile G4 Media. Intenționat, ori au căzut într-o capcană.

  3. Acest Igor Draknea al Moldovei!
    Va veni si vremea ta!
    Misoginule!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.