G4Media.ro

Iași: Primarul Mihai Chirică anunță că luni se deschid creșele, cu o…

Iași: Primarul Mihai Chirică anunță că luni se deschid creșele, cu o singură excepție, creșa nr.14, unde o angajată a fost depistată cu Covid-19

Primrul din Iași, Mihai Chirică, anunță că luni se redeschid creșele în municipiu, mai puțin creşa nr. 14, o angajată a fost confirmată pozitiv cu infecţia Covid-19.

„Copiii de la creșa numărul 14 vor fi repartizaţi la celelalte zece creşe care se redeschid. După două săptămâni, dacă nu mai este vreun caz pozitiv, vom deschide şi această creşă”, a declarat duminică primarul Mihai Chirica.

Edilul din Iași a precizat că de pe 22 iunie vor fi redeschise cele 11 creşe din oraş. Aceste unităţi au o capacitate de 958 de locuri, însă vor primi doar 370 de copii care au fost înscrişi anterior pandemiei.

Înscrierea pentru celelalte 589 de locuri care ar fi fost libere în condiţii normale va fi făcută după 15 iulie, în funcţie de evoluţia pandemiei COVID-19 şi de deciziile care vor fi luate de Guvern.

În municipiul Iaşi sunt 18.182 de copii cu vârsta de 0 – 6 ani.

Creşele care se vor redeschide luni sunt supuse unui set de reguli pentru prevenirea infecției cu Covid-19. O grupă normală, care până acum avea 25 de copii, după redeschidere va fi transformată în trei grupe de câte opt copii. În fiecare dimineaţă, la intrarea în creşă, se va face triajul epidemiologic. Acesta va avea loc într-un spaţiu rezervat din interiorul clădirii. În urma acestor verificări, copiii vor putea intra în interiorul creşei însoţiţi doar de personalul instituţiei.

Copiii care au temperatura sub 37,3 grade Celsius şi starea de sănătate bună vor fi primiţi în creşe, ceilalţi vor fi lăsaţi în grija părinţilor. Pentru copiii care se vor îmbolnăvi sau vor avea simptome pe parcursul perioadei în care se află la creşă s-a organizat un izolator, va fi anunţată familia şi se vor lua măsurile necesare ca starea copilului să nu fie pusă mai departe în pericol.

În cursul lunii mai a fost adoptată o hotărâre de consiliu local în baza căreia municipiul Iași va sprijini financiar familiile care beneficiază de serviciile unei bone angajate cu forme legale. Programul este derulat prin intermediul Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) şi se acordă conform Legii nr. 35 din 2020 privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bonă. De acest ajutor pot beneficia persoanele care au în întreţinere copii de vârstă preşcolară şi ale căror venituri sunt de până la 3.500 de lei pe membru de familie, relatează Agerpres.

Sursa Foto: Mihai Chirica/Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Cresa 14 e ghinion. 1 + 4 = 5 care imparte covid19 care e 1 + 9 = 10

  2. Asa si ? Afara e soare.

    Cate case ti-ai mai cumparat chirica ? Crezi ca-l ajungi pe Sinistrul ievaluatorul tudorel ?
    Ala isi cumpara din banii dati de Partid de la prostii care mor in spitale. Tu din ce bani ?