G4Media.ro

“Ia-ți vaccinul” – weekend de inoculare anti-Coronavirus în Anglia pentru oricare adult…

Vaccinare pe stadionul StoneX Londra, foto: consiliul local Barnet

“Ia-ți vaccinul” – weekend de inoculare anti-Coronavirus în Anglia pentru oricare adult care dorește

Adulții din Anglia (unde locuiește 85% din populația Regatului Unit) vor putea să se inoculeze în acest weekend fără programare la sute de locuri de vaccinare COVID-19.

Cei în vârstă de 18 ani și peste se pot prezenta în locuri amenajate de Serviciul Național de Sănătate (NHS), care includ stadioane, teatre, parcări de supermarketuri și centre comerciale.

NHS va face publicitate site-urilor la nivel local, iar detaliile tuturor clinicilor improvizate vor fi disponibile pe site-ul NHS la nhs.uk/grab-a-jab.

Printre bazele sportive implicate se numără stadionul lui Arsenal, Emirates Stadium din Londra, Stadionul Vicarage Road de la Watford, stadionul StoneX al clubului de rugby Saracens Londra,  terenul de cricket Edgbaston, arena de baschet Newcastle Eagles și multe altele.

Autobuze care oferă vaccin anti-Covid vor funcționa și la Dudley, Colchester, Ipswich și în alte orașe, în timp ce vaccinatorii comunitari vor vizita doritorii în locuințele lor.

Sunt deschise centre de acces pentru persoanele care au prima lor doză, dar pot oferi, de asemenea, a doua doză pentru cei peste 40 de ani care primit-o pe prima cu cel puțin opt săptămâni înainte sau cu cel puțin 12 săptămâni înainte pentru cei cu vârsta sub 40 de ani.

Îndemn pe oricine care încă nu a preluat oferta să se îndrepte spre cel mai apropiat centru de acces în acest weekend și să primească vaccinul salvator.” a declarat ministrul sănătății Matt Hancock.

Cu peste 63 de milioane de doze deja livrate de NHS în Anglia, suntem acum într-o cursă către linia de sosire. Acum este mai ușor ca oricând să-ți faci vaccinul salvator și cu cât mai mulți dintre noi care suntem vaccinați cu atât mai siguri și mai liberi vom fi cu toții.” a declarat director executiv al NHS, Sir Simon Stevens.

Datele arată că puțin peste o treime dintre persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani s-au prezentat deja pentru un vaccin împotriva coronavirusului.

Peste un milion de programări au fost făcute deja vinerea și sâmbăta trecută – în medie peste 21.000 în fiecare oră sau șase în fiecare secundă.

În total, până joi, au fost administrate 43.656.327 (82% dintre adulți) prime doze în Marea Britanie, în timp ce 31.908.103 (60% dintre adulți) persoane au fost complet vaccinate.

Persoanelor care participă la o clinică pentru prima lor doză li se va actualiza dosarul de vaccinare online și vor putea apoi să-și facă o programare pentru a doua doză folosind sistemul național de rezervare.

În ultimele săptămâni în Marea Britanie numărul infectărilor cu Coronavirus, ajungând la peste 16.000 pe zi, de la sub 2.000 la sfârșitul lui aprilie, imensa majoritate fiind cu varianta Delta originară din India, dar numărul deceselor și al spitalizărilor cu Covid a crescut mult mai puțin.

foto: consiliul local Barnet/vaccinare pe stadionul StoneX Londra,

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ia-ți vaccinul neamule. Gratis și bun :))))