G4Media.ro

HSBC a cumpărat filiala britanică a Silicon Valley Bank pentru o liră…

Sursa Foto: Pexels.com

HSBC a cumpărat filiala britanică a Silicon Valley Bank pentru o liră sterlină

HSBC a achiziționat divizia britanică a Silicon Valley Bank pentru o liră sterlină, după un weekend de discuții de criză cu Banca Angliei și miniștrii guvernului, în urma colapsului băncii-mamă din SUA, transmite The Times.

Noel Quinn, directorul general al HSBC, a declarat că clienții britanici ai SVB pot continua să efectueze operațiuni bancare ca de obicei, „știind că depozitele lor sunt susținute de puterea, siguranța și securitatea HSBC”.

Peste 3.000 de firme britanice din domeniul tehnologiei au depozite la Silicon Valley Bank UK. Au existat avertismente că multe dintre ele nu vor putea să-și plătească personalul și creditorii dacă nu se va putea conveni un pachet de salvare.

Business briefing Actualizări de dimineață și de prânz privind știrile financiare și economice de la echipa noastră de afaceri premiată. Înscrieți-vă cu un singur clic
Quinn a declarat că această achiziție are sens din punct de vedere strategic pentru activitatea sa în Regatul Unit. „Ne consolidează franciza noastră de servicii bancare comerciale și ne îmbunătățește capacitatea de a deservi firmele inovatoare și cu creștere rapidă, inclusiv în sectoarele tehnologiei și al științelor vieții, în Marea Britanie și la nivel internațional”, a spus el.

Într-o scurtă declarație la bursă, HSBC, cea mai mare bancă europeană, a precizat că SVB UK avea credite de aproximativ 5,5 miliarde de lire sterline și depozite de aproximativ 6,7 miliarde de lire sterline. Pentru anul financiar care s-a încheiat la 31 decembrie 2022, SVB UK a înregistrat un profit înainte de impozitare de 88 de milioane de lire sterline. Aceasta a precizat că își va actualiza acționarii în continuare, alături de rezultatele primului trimestru, în luna mai.

Jeremy Hunt, cancelarul Jeremy Hunt, și-a petrecut weekendul în discuții cu Banca Angliei și cu autoritățile de reglementare financiară pentru a limita consecințele prăbușirii SVB în America vineri.

„Sectorul tehnologic din Marea Britanie este cu adevărat lider mondial și are o importanță uriașă pentru economia britanică, susținând sute de mii de locuri de muncă. Am spus ieri că vom avea grijă de sectorul nostru tehnologic”, a declarat Hunt.

El a precizat că vânzarea Silicon Valley Bank UK către HSBC „asigură că depozitele clienților sunt protejate și că aceștia pot efectua operațiuni bancare în mod normal, fără sprijinul contribuabililor”.

Într-un anunț separat, Banca Angliei a declarat că decizia de vânzare a fost luată în urma consultării cu Autoritatea de reglementare prudențială, Trezoreria și Autoritatea de conduită financiară.

„Banca și Trezoreria HM pot confirma că toți banii deponenților la SVB UK sunt în siguranță și securizați ca urmare a acestei tranzacții. Activitatea SVB UK va continua să fie operată în mod normal. Toate serviciile vor continua să funcționeze în mod normal, iar clienții nu ar trebui să observe nicio schimbare”, a precizat banca.

Piețele bursiere au fost calmate de promisiunea făcută aseară târziu de autoritățile de reglementare americane de a proteja depozitele clienților americani ai SVB, pe fondul temerilor privind o fugă la nivel național în sistemul bancar. Cu toate acestea, neliniștea s-a extins pe piața obligațiunilor guvernamentale americane.

Prețul obligațiunilor cu scadență scurtă a crescut puternic, iar randamentele au scăzut după ce Goldman Sachs a prognozat că Rezerva Federală nu va majora ratele dobânzilor pentru a atenua stresul din sectorul financiar provocat de SVB. În tranzacțiile din Asia, randamentul obligațiunilor de trezorerie pe doi ani erau pe cale să înregistreze cea mai abruptă scădere de trei zile de la Lunea Neagră din octombrie 1987, cu 18 puncte de bază mai puțin, până la 4,34%.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...