G4Media.ro

Hidro Prahova a anunţat reluarea furnizării apei potabile în staţiunile Azuga şi…

Sursa foto: Pixabay

Hidro Prahova a anunţat reluarea furnizării apei potabile în staţiunile Azuga şi Buşteni

Operatorul regional de apă Hidro Prahova a anunţat, duminică după-amiază, reluarea furnizării apei potabile în staţiunile Azuga şi Buşteni, unde a fost sistată din cauza problemelor cauzate la captările de apă pe fondul fenomenelor meteo extreme din cursul nopţii trecute.

Conform datelor postate pe pagina de Facebook a operatorului, distribuţia apei a fost reluată începând cu ora 13,30 pentru abonaţii din Azuga şi Buşteni.

Pentru abonaţii din oraşul Sinaia, distribuţia din Staţia de apă Oppler a fost reluată la jumătate din capacitate, furnizarea apei urmând să fie asigurată în regim normal, în funcţie de evoluţia condiţiilor meteo.

Pentru Staţia de apă Valea Dorului, până în prezent, echipele de intervenţie ale societăţii Hidro Prahova SA au curăţat captarea, operaţiune urmată de spălarea filtrelor şi încărcarea bazinului. Potrivit estimărilor, care depind în principal de evoluţia condiţiilor meteo, până la finalul zilei va fi reluată distribuţia şi pentru abonaţii care sunt alimentaţi din această staţie, mai exact cei din cartierele Izvor şi Platoul Izvor.

Hidro Prahova a anunţat, în cursul dimineţii, că furnizarea apei va fi oprită la Azuga, dar şi în Sinaia (zona centrală, cartierele Izvor şi Platou Izvor) şi Buşteni (cartierele Zamora şi Poiana Ţapului), din cauza condiţiilor meteo extreme care au afectat captările de apă de unde se alimentau toate zonele avariate, în urma căderii aluviunilor de pe versanţi.

Ulterior, operatorul a comunicat sistarea furnizării apei şi în cartierele Poiana, Ghioşeşti (parţial) şi Vatra Sat din oraşul Comarnic, din cauza turbidităţii deosebit de ridicate.

De asemenea, distribuţia apei a fost oprită şi în oraşele Breaza (cartierul Bobolia) şi Comarnic (cartierul Podul Vadului), precum şi în comuna Poiana Câmpina, din cauza lipsei de curent la staţia de pompare care alimentează întreaga zonă.

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică a fost valabil un Cod roşu de averse torenţiale, frecvente descărcări electrice şi grindină în localităţile, Breaza, Sinaia, Comarnic, Buşteni, Brebu, Valea Doftanei, Cornu, Azuga, Şotrile, Proviţa de Sus, Adunaţi, Secăria şi Talea.

Pentru aceste localităţi a fost emis mesaj RO-ALERT.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...