G4Media.ro

Haruki Murakami va publica primul său roman în ultimii 6 ani

Sursa: Pexels.com

Haruki Murakami va publica primul său roman în ultimii 6 ani

Celebrul scriitor japonez Haruki Murakami va publica pe 13 aprilie în Japonia un nou roman, primul după șase ani, a anunțat miercuri editura sa japoneză Shinchosha, fără a dezvălui titlul sau subiectul acestuia. Contactat de AFP, Shinchosha nu a putut spune imediat când vor apărea versiunile traduse ale romanului. Editorul s-a limitat să precizeze că manuscrisul japonez are 1.200 de pagini, fără a preciza câte pagini va avea cartea la tipar, potrivit Le Figaro.

Haruki Murakami, în vârstă de 74 de ani, este considerat de ani de zile un favorit la câștigarea Premiului Nobel pentru Literatură.

Tradusă în aproximativ 50 de limbi, opera sa, care este pe rând fantastică, absurdă sau realistă, se întinde pe parcursul a patru decenii și include o duzină de romane, precum și povestiri și eseuri. Printre cele mai cunoscute romane ale sale se numără Chronicles of the Spring Bird (1994), Kafka on the Shore (2002) și 1Q84 (2009). Povestirea sa „Drive my car” a fost adaptată pentru cinematografie, iar filmul a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film străin în 2022. Cel mai recent roman al său, The Commander’s Murder, a fost lansat în 2017 în Japonia și anul următor în Franța.

Deși operele sale sunt extrem de populare atât în țara sa natală, cât și în străinătate, Haruki Murakami se ferește de faimă și apare rar în public. În afară de o emisiune radiofonică regulată în Japonia, unde este DJ, el vorbește puțin despre afacerile mondiale în afara cărților sale, „pentru că este nevoie de gândire și de o alegere precisă a cuvintelor”, spune el. O bibliotecă dedicată scriitorului, care îi reunește manuscrisele și discografia, a fost inaugurată în 2021 în campusul Universității Waseda din Tokyo.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. 🥰🥰🥰🥰🥰🥰

  2. In sfarsit, o stire pozitiva. „Driive My Car” a aparut in volumul „Barbati fara femei” aparut in limba romana la editura Polirom si republicat si in colectia accesibila „Top 100”.