G4Media.ro

Harta protestelor în Europa: Ungaria, Albania, Serbia, Franța dar și Germania. De…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Punctul comun este statul.
    Oamenii din diversele tari europene au diverse probleme financiare, dar toate sunt in relatia cu statul. Statul creste taxe, statul mareste timpul de munca, statul mareste impozitele, etc., deci se exercita o presiune mai mare a statelor asupra individului, aceasta presiune facandu-se chiar si prin abuz de putere al institutiilor statului. Oamenii nu mai suporta abuzul de putere in lumea civilizata. Aceste lucruri se constata si la noi de ani buni, dar noi am tot asteptat zicandu-ne ca mai avem putin si se va maturiza si statul nostru. Iaca unde suntem noi acum tot asteptand din partea statului sa se modernizeze, democratizeze, restructureze, reformeze, samd, in folosul cetateanului! Concluzia: niciodata statul, de la sine, nu va veni in intampinarea nevoilor cetatenilor.

    • Corect, dar nu statul in sine, caci statul in sine este un concept. Ci birocratia de stat (de altfel si birocratia privata este asemanatoare, chiar daca nu atinge – de obicei – culmile atinse de birocratia de stat).

    • In sprijinul celor scrise anterior vin cu modificarea din Codul Fiscal facuta de Teodorovici pentru 2019 pentru pensionari prin acest abuz de putere (aici e abuzul Guvernului, guvernul fiind o institutie fundamentala a statului):
      Din pix, fara a respecta legea in vigoare, 263/2010, nu mai majoreaza pensiile de la 01.01.2019 cu cca 10-11%, cat rezulta din calcul si amana majorarea la 01.09.2019, chipurile cu mai mult, cu 15%! Pe intregul an 2019, pensionarii pierd cam jumatate din cresterea cuvenita legal. Adica FURT PRIN ABUZ DE STAT.
      N-ar trebui sa puna vestele galbene pe ei, pensionarii, si sa iasa in strada?!

    • Ioane, nu birocratia de stat, INSTITUTIILE STATULUI si de cele mai multe ori chiar alea fundamentale!

  2. Statul de drept incepe din momentul in care institutiile lui nu vor mai incalca legile. Pana atunci, e doar circ, prosteala si prostitutie a statului.