G4Media.ro

HARTA Epicentrul pandemiei de COVID: Argeș, Prahova, Brașov, Dâmbovița. O treime din…

HARTA Epicentrul pandemiei de COVID: Argeș, Prahova, Brașov, Dâmbovița. O treime din totalul pacienților s-au infectat doar în ultimele 14 zile

O treime din totalul pacienților din România s-au infectat doar în ultimele 14 zile, iar impactul crizei de COVID-19 crește alarmant în mai multe județe din țară, conform datelor oficiale analizate de G4Media.

Dacă de la începutul pandemiei au fost raportate 45.902 de infectări, doar în ultimele 14 zile s-au infectat 12.945 de persoane, aproape 30% din totalul pacienților.

Numărul de infectări a crescut semnificativ în câteva județe din țară: Argeș, unde au fost înregistrate 1.424 cazuri noi doar în ultimele două săptămâni, Prahova (+818 cazuri), Brașov (+797 cazuri), Dâmbovița (+666 cazuri), Galați (+638 cazuri) Bacău (+454) sau Timiș (+407 cazuri).

De remarcat este că doar în jumătate de lună Argeș a înregistrat mai multe cazuri de coronavirus decât a raportat în restul pandemiei, începând cu luna februarie.

 

Alte 28 de județe înregistrează trenduri crescătoare de noi infecții cu coronavirus iar Capitala a raportat, de asemenea, un număr mare de infectări în ultimele 14 zile – 1.472, București ajungând la 5.328 de cazuri.

La polul opus, județele care au înregistrat cele mai puține cazuri în ultimele 14 zile sunt Satu Mare (+9), Sălaj (+35) și Tulcea (+56).

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Dorim explicatii de la autoritatile locale!

    Cum numarul de prostalai pe unitatea de suprafata e cam acelasi prin Moldova, Muntenia si Oltenia, e o surpriza faptul ca acele judete sunt cele mai afectate.

  2. contii si baronii cosma nu sunt ind prahova ? nu-i atinge pe ei vlaguitul covid. s-a intors si pentru ei justitia, brazda noua, s-au facut legi… nimic nu-i atinge.

  3. Ialomița, printre codași? Am rude acolo, cunosc bine județul și la câți prostălăi pe metru pătrat sunt în zonă, mă miră această situație…