G4Media.ro

HARTA celor 13 țări UE care au impus restricții pentru persoanele nevaccinate…

HARTA celor 13 țări UE care au impus restricții pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19 / Vezi ce libertate de mișcare ai în jumătate din Europa dacă n-ai făcut vaccinul

13 țări din Uniunea Europeană au impus restricții speciale împotriva persoanelor nevaccinate împotriva COVID-19, rezultă din analiza măsurilor sanitare impuse de pandemie în statele membre UE, realizată de G4Media.

Marea majoritate a restricțiilor se adresează populației generale și vizează limitarea accesului la viața socială, cum ar fi intrarea în restaurante sau participarea la evenimente. În majoritatea cazurilor, cei nevaccinați pot evita restricțiile prezentând un test PCR negativ sau un certificat care atestă trecerea prin boală.

Cele mai dure restricții sunt în țările unde persoanele nevaccinate sunt aproape excluse din viața socială a comunității, nu au voie să participe la aproape niciun eveniment, să meargă în niciun loc de petrecere a timpului liber (cum ar fi restaurantele, sălile de sport, cinematografele sau mallurile).

În unele situații, nu pot merge în mari supermarketuri, nici să călătorească pe distanțe mari sau să participe la evenimente. Astfel de măsuri sunt în vigoare în Cipru, Franța și Italia.

Cele mai permisive măsuri sunt în Lituania, unde persoanele nevaccinate pot participa doar la evenimente cu un număr redus de persoane.

 • Nu au fost incluse în această listă măsurile de protecție de la care cei vaccinații sunt exceptați în anumite țări (de exemplu, purtarea măștii în interior sau distanțarea fizică) și obligativitatea unor categorii profesionale la vaccinare (de exemplu, personalul medical din Franța).

14 țări din UE printre care și România, nu au impus nicio restricție împotriva persoanelor nevaccinate în mod special.

Iată lista țărilor U.E. care au introdus restricții pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19. Atenție: În majoritatea cazurilor, cei nevaccinați pot evita restricțiile prezentând un test PCR negativ sau un certificat care atestă trecerea prin boală.

Austria

Persoanele nevaccinate nu au voie să intre în hoteluri, restaurante, cluburi, frizerii, saloane, teatre, concerte, stadioane, spa-uri, piscine publice, săli de sport și nici nu au voie să participe la orice fel de evenimente.

Cehia

Persoanele nevaccinate nu au voie în restaurante și să participe la evenimente culturale. De asemenea, nu au voie să-și viziteze rudele din locuințe sociale sau cunoștințele din spital.

Cipru

Persoanele nevaccinate nu au voie să intre în restaurante, cafenele, baruri, teatre, cinematografe, săli de spectacol, săli de sport / dans, hoteluri, pensiuni, cazinouri, biserici, magazine mari, cămine de bătrâni, cămine pentru bolnavi cronici și nu au voie să participe la evenimente sociale (nunți, botezuri, înmormântări).

Danemarca

Persoanele nevaccinate nu au voie să intre în teatre, cinematografe (în interior, în săli cu mai mult de 500 de locuri), săli de concerte, parcuri de distracții, parcuri acvatice, săli de sport, saloane, frizerii, restaurante (în interior), cafenele (în interior), baruri (în interior) și nu pot participa la evenimente în aer liber cu mai mult de 2.000 de participanți.

Franța

Persoanele nevaccinate nu au voie să intre în niciun spațiu cultural sau de relaxare, în baruri, restaurante, malluri, spitale, cămine de bătrâni, centre sociale, nu pot călători pe distanțe mari cu autocarul, trenul sau avionul și nu pot participa la evenimente cu mai mult de 50 de persoane.

Italia

Persoanele nevaccinate nu au voie să intre în restaurante, baruri, cafenele, instituții culturale, piscine, săli de sport, spa-uri, parcuri tematice și parcuri de distracții, centre culturale, centre sociale, săli de jocuri, săli de pariuri, cazinouri și nu au voie să participe la spectacole, evenimente, competiții sportive, sporturi de echipă, festivaluri, târguri, conferințe, congrese și concursuri publice.

Letonia

Persoanele nevaccinate nu au voie să intre în restaurante, cafenele și baruri (în interior), cinematografe, teatre, săli de concerte, cluburi și săli de sport și nu pot participa la evenimente publice.

Lituania

Persoanele nevaccinate nu pot participa la evenimente cu număr nelimitat de persoane.

Luxemburg

Persoanele nevaccinate nu pot intra în centre acvatice, piscine, săli de sport și nu pot participa la antrenamente (cu mai mult de zece persoane) și activități muzicale (cu mai mult de 50 de participanți).

Proprietarii cafenelelor, restaurantelor și barurilor pot decide dacă primesc doar persoane vaccine sau nu. Dacă primesc doar persoane vaccinate, operează fără restricții. Dacă nu, sunt obligați să funcționeze la capacitate redusă.

Polonia

În Polonia, teatrele, operele, filarmonicele, cluburile, discotecile, hotelurile, sălile de sport, cluburile de fitness, parcurile acvatice, piscinele funcționează la capacitate redusă. De asemenea, toate tipurile de evenimente (ceremonii religioase, concerte etc.) pot fi ținute cu un număr finit de participanți. Persoanele vaccinate nu sunt vizate de aceste restricții.

Portugalia

Persoanele nevaccinate nu au voie să intre în hoteluri, pensiuni, restaurante (în interior; vineri, după ora 19, în weekenduri și de sărbătorile legale), băi termale, spa-uri, cazinouri, săli de sport (în grupuri, pentru antrenamente) și nu au voie să participe la evenimente culturale și sportive (cu peste 1.000 de participanți în aer liber sau cu peste 500 de participanți în interior) și nici la nunți sau botezuri (cu peste 10 participanți).

Irlanda

Persoanele nevaccinate nu au voie să intre în restaurante, baruri sau cafenele în interior.

Slovenia

Persoanele nevaccinate nu au voie în restaurante (în interior), baruri (în interior), cafenele (în interior), hoteluri, pensiuni, piscine publice, cazinouri, cluburi și nu pot participa la adunări în interior, întâlniri în aer liber (cu peste 100 de persoane), evenimente culturale și sportive.

Surse folosite: Site-urile oficiale ale Guvernelor / agențiilor guvernamentale ale țărilor UE

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

24 comentarii

 1. Ajungem să fim considerați persoane de rang social inferior, exact ca în China.

  Orice om normal la cap ar trebui să se delimiteze de prostia asta. Azi e că te-ai vaccinat anti-covid, mâine că ți-ai plătit taxele la timp.

  • In China, pentru noul an școlar, nu sunt admiși la școală copii ai căror pariniti nu sunt vaccinați.

 2. Oooo… ue, aceasta garanta a libertăților individuale, acest paradis al democrației. Doar dacă esti vaccinat, te supui stăpânilor nealeși de la brusel sau esti gaozar sau imigrant musulman. Restul plătitorilor de taxe nu contează. Doar nu e cool sa fi alb, creștin sa ai familie și păreri personale.

  • A zis cineva ca nu poti avea pareri personale? Poti sa ai cate pareri tu, dar tine-le pentru tine ca nu esti specialist in vaccinuri.

  • „Potzi sa spui ce vrei, atâta timp cat faci ce ţi se spune!”

 3. Minciuni nu.i adevarat eu frecventez des unele din tarile enumerate iar restrictiile sant mai mult facultative nu.i adevarat ca nu poti la intrain baruri si restaurante pur si simplu cei vaccinati au spatiile lor

 4. Cei vaccinati sant tratati precum ciumatii chiar daca e discriminatoriu dar sistemele incearca sa creeze aceste diviziuni anumit.Stim totii ca cei vaccinati ca si cei nevaccinati transmit si pot lua virusul la fel

 5. Bai Caitiff, daca e asa cum spui tu, atunci de ce privighetoarea mea va mai rahatiti atat ca nu se vaccineaza toata lumea ? Vaccinati-va ba nene cu toate dozele posibile si vedeti-va de treaba voastra, nu ne mai futeti la icre atat cu vaccinarea voastra.

  • Cred ca ai pus de 20 de ori intrebarea asta (+colegii anti vaxxeri) .. ma indoiesc ca nu ti-a raspuns nimeni pana acum. Nu stiu de ce ai impresia ca ar incuia pe cineva.
   Daca nu ai inteles insa asta e, nu e o problema. Ia-te dupa ce spun epidemologii macar: fara vaccinare in proportie mare nu se va termina niciodata epidemia. Dar poate tu vrei sa postezi aici despre covid19 pana in anul 2025, si atunci da, continua cu atitudinea asta.

   Plus ca, aici te plangi ca cei nevaccinati nu sunt lasati sa-si vada de treaba lor. Dar e o ipocrizie, pentru ca nu eziti/ezitati sa-i insultati /injurati pe cei ce se vaccineaza.

 6. Asta pana la urmatoarea,, mutatie,, si urmatoarea doza .Voi chiar nu vedeti ca astia va duc de nas,de ce santeti atat de naivi?

 7. Cu alte cuvinte nevaccinatii romani n-au acces decat in statiunile romanesti. Guvernul lasa liber sa se intample asta.

 8. Vreti sa vedeti ca daca nu va veti face si dozele la urmatoare mutatii veti fi tratati ca si cum nu ati facut nici.o doza!

 9. Va recomand sa va uitati pe siturile oficiale ale ministerelor tarilor care va intereseaza si sa va informati temeinic si adecvat asa ca sa stiti cum sant procedurile

 10. In Romania se aplica fix aceleasi restrictii din Franta si Italia, doar ca nu vor sa recunoasca. In Hotararea 50 scrie clar ca accesul in baruri si cluburi e permis doar vaccinatilor, adica mai rau decat francezii care te mai lasa cu test.
  Nu inteleg cum faceti voi astea in conditiile in care nu cunoasteti nici restrictiile de la voi din tara.
  In Spania se aplica iarasi aceleasi restrictii din Franta si Italia, iar green pass e cerut peste tot, chiar daca spaniolii oficial nu recunosc.
  Bine, restrictiile acum sunt teoretice. In Italia e totul deschis pentru toata lumea. In plin sezon nu va introduce nimeni restrictii, pentru ca aia cu green pass sunt mai putini de jumatate.

 11. Politicienii tin foarte mult la drepturile si libertatea noastra. De asta nu se impun masuri in Romania…

  Cat despre legea protestelor, e aceeasi din 1990 si permite ciomagirea romanilor perfect legal. O lege neclara, atacabila la CCR, care permite multe autoritatilor… Jandarmeria apara aceasta lege de obicei, cand mai bine vorba…

 12. @Victor2 – Ho, mai, disperatule, au inteles toti comentatorii din prima, nu vrei vaccin, nu e nevoie sa te repeti! Ce-ar fi sa lasi oamenii in pace sa decida singuri ce vor sa faca, daca vor sau nu sa se vaccineze, daca fac 2 vaccinuri sau 10, daca cred sau nu cred in covid19 etc. Ce te doare pe tine ce cred sau nu cred ceilalti? In ce priveste restrictiile, sigur, e dreptul tau sa nu te vaccinezi, dar e dreptul autoritatilor sa previna prin diverse masuri imbolnavirea altora…

 13. In Franta ei cer pass la mall-urile care au peste X metri patrati, cele mai mari, nu la mall-urile mici.
  Si eu sunt sigur ca pana in primavara 2022 va incepe sa expire pasaportul daca nu se face si doza 3 pentru cei care s-au vaccinat primii.
  In Germania J&J si Astra vor expira inainte de decembrie, exista deja proiect ca toti vaxxerii JJ/Astra sa primeasca Pfizer/Moderna ca doza 2 sau 3, fara posibilitate de alegere.

  • Daca te vindeci de covid ,certificatul e valabil 180 de zile iar daca ai facut vaccinul certificatul cu qr aferent e valabil 270 de zile pana ce vei vei face alta doza.Daca nu o faci certificatele oricul nu mai sant valabile ,asta zice UE!

 14. Celor care cred in acest vaccin si ce spun la TV chiar le recomand cu caldura🕯️🤫

 15. Ce ma amuza anti-vaxxerii astia. Desi suntem toti de acord ca vaccinul nu poate fi obligatoriu, anti-vaxxerii pluseaza si vor ca sa nu existe nicio restrictie pentru ei.
  Pai dragilor, nu cumva vreti dubla masura? Pe voi sa nu va poata obliga nimeni sa va vaccinati dar voi sa ii obligati pe ceilallti sa va accepte in comunitatea lor fara niciun fel de restrictie? Dpreturile voastre se termina acolo unde incep ale celorlalti.

 16. Propaganda nimic altceva, in majoritatea cazurilor in tarile enumerate nu e atata tam-tam cu vaccinarea, porti masca in spatiile inchise.
  La fel ca PRO-tembeliziunea si COVID-TV ,latrina3 ni se explica ca vezi domle in Grecia, Turcia sa nu te duci daca nu esti vaccinat ca risti sa……Comisia Europeana s-a pronuntat clar, vaccinarea nu poate fi obligatorie si nu pot fi impuse restrictii pt nevaccinati, sa vedem cat democratie mai e MHH..UE!

 17. Am rugamintea catre cei vaccinati sa nu plece dupa fenta. Cei care posteaza pe aici impotriva vaccinului (cel putin majoritatea) s-au imunizat demult, dar trebuie sa-si castige painea. Ei au stapani, nu noi…
  Pentru cei intr-adevar nevaccinati pentru ca asa cred ei ca este corect/mai bine: daca vreti sa vi se respecte drepturi, respectati si voi dreptul celor vaccinati de a sta departe de voi…

  • Tot nu înțeleg pentru ce există restricții din moment ce oamenii sunt vaccinați iar ceilalți s-au imunizat natural? Parca vaccinul ne întărește sistemul nostru imunitar sau nu?! În mod normal pandemia s-a încheiat! Sau aceste restricții au cu totul alt scop? Încotro ne îndreptăm în viitorul apropiat? O viață cu libertate compromisă de interdicții? Deja nu mai sună a democrație…
   Eu sper că aceste vaccinuri sunt create doar cu scopul medical și nu sunt instrumente de manipulare cu scop politico-social și economic!!
   Ar trebui să terminăm odată cu insultele și cu criticile astea căci așa nu rezolvăm nimic! Viața este imprevizibilă, oricând putem muri, fie de accidente rutiere/casnice/de muncă, fie de boli sau crime, etc. Suntem așa de norocoși când ne deschidem ochii când ne trezim și o nouă zi ne este dată… de ce o irosim cu lucrurile care ne fac rău? De ce să amânăm visele și planurile de viitor pentru zile mai bune? Nu există momente potrivite! Dacă nu ACUM, atunci CÂND?
   Pentru o viață sănătoasă folosiți mai des cuvintele: IARTĂ-MĂ, MULȚUMESC, TE IUBESC … Hai să fim OAMENI din nou! Nu suntem concepuți să trăim singuri, ai nimănui. Avem nevoie unul de altul!