G4Media.ro

Hanwha Aerospace semnează un contract de cooperare în cercetare și dezvoltare cu…

Sursa: Prnewswire

Hanwha Aerospace semnează un contract de cooperare în cercetare și dezvoltare cu INCAS din România în cercetarea sistemelor de arme

Compania sud-coreeană Hanwha Aerospace a semnat un contract cu Institutul Național de Cercetare Aerospațială „Elie Carafoli” (INCAS) din România pentru a coopera în cercetarea și dezvoltarea (R&D) a sistemelor de arme, potrivit Rador Radio România.

Contractul a fost semnat în prima zi a Expoziției Black Sea Defense, Aerospace and Security Exhibition (BDSA) 2024, desfășurată la București în perioada 22-24 mai, în prezența dlui Kim Dong-hyun, șeful Grupului de Afaceri Sisteme Terestre al Hanwha Aerospace, și dnei Adriana Ștefan, director general INCAS.

„Este o mare onoare să colaborez cu INCAS, iar aceasta este o etapă cheie pentru dezvoltarea unui parteneriat strategic pentru o serie de proiecte în viitor”, a spus Kim într-un comunicat de presă al Hanwha.

„Suntem foarte fericiți să colaborăm cu Hanwha Aerospace și sperăm să trecem la următorul nivel pe baza acestui contract”, a adăugat Ștefan.

Cel mai recent acord vine ca parte a angajamentului puternic al Hanwha de a extinde cooperarea cu România prin localizare și eforturi comune de cercetare și dezvoltare.

Conform contractului, ambele părți urmează să desfășoare activități comune de cercetare, inclusiv teste în tunelul de vânt pentru rachetele ghidate de precizie. Părțile sunt, de asemenea, deschise să colaboreze în sectorul aerospațial, mai degrabă decât să se limiteze la sistemele terestre, pentru a crea un efect de sinergie în ingineria aerospațială.

INCAS este cel mai important centru de cercetare din România pentru științe aerospațiale, cu o tradiție de 75 de ani în inginerie aerospațială, dinamica fluidelor și aerodinamică aplicată.

Fiind implicat în toate proiectele aeronautice naționale civile și militare majore, INCAS este un jucător major în elaborarea politicilor UE pentru cercetare și dezvoltare în cadrul viziunii FlightPath 2050 și al programului Horizon Europe.

Sursa: ESD / Rador Radio România / Traducerea: Cristina Zaharia

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează