G4Media.ro

Hamas susţine că a luat sâmbătă prizonieri soldaţi ai armatei israeliene, în…

Sursa foto: MAHMUD HAMS / AFP

Hamas susţine că a luat sâmbătă prizonieri soldaţi ai armatei israeliene, în urma unei ambuscade / Armata israeliană a ţinut să „clarifice că nu a existat niciun incident în care un soldat a fost răpit”

Aripa armată a Hamas a afirmat că a luat „prizonieri” soldaţi israelieni în cursul unei ambuscade, sâmbătă, în tabăra Jabalia din Fâşia Gaza, din rândul armatei israeliene, ceea ce aceasta a negat, scrie Agerpres, care preia AFP.

Forţele israeliene vizate se aflau într-un tunel din tabăra Jabalia şi „toţi membrii lor au fost ucişi, răniţi sau luaţi prizonieri”. Oamenii Hamas „le-au confiscat echipamentul militar” înainte de „a arunca în aer tunelul”, a afirmat purtătorul de cuvânt al aripii armate a mişcării islamiste palestiniene, Abu Obaida.

De asemenea, a difuzat imagini cu un soldat târât la pământ şi prezentat ca fiind un soldat israelian capturat. Aceste imagini nu au putut fi imediat autentificate de AFP.

Armata israeliană a ţinut să „clarifice că nu a existat niciun incident în care un soldat a fost răpit”, fără a oferi detalii despre posibilii soldaţi ucişi sau răniţi.

Armata israeliană a continuat sâmbătă bombardamentele asupra Rafah, în pofida ordinului Curţii Internaţionale de Justiţie (CIJ) de a opri imediat operaţiunile sale în acest oraş din sudul Fâşiei Gaza de unde au fugit sute de mii de oameni.

În acelaşi timp, eforturile internaţionale au fost relansate pentru a se ajunge la un armistiţiu în războiul declanşat de atacul fără precedent al mişcării islamiste Hamas împotriva Israelului pe 7 octombrie şi pentru a obţine eliberarea a peste 100 de ostatici reţinuţi în teritoriul palestinian.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează