G4Media.ro

Guvernul vrea să aloce baronilor locali încă jumătate de miliard de lei…

Guvernul vrea să aloce baronilor locali încă jumătate de miliard de lei din Fondul de rezervă pentru proiectele din controversatul PNDL

Guvernul le va aloca baronilor locali încă 500 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară, pentru finanțarea proiectelor din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapele I și II, potrivit unui proiect de hotărâre pus în dezbatere publică de Ministerul Dezvoltării.

Pe 23 iulie, cu doar două săptămâni în iulie, guvernul Orban mai mutase alte 260 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară către PNDL.

PNDL este un program extrem de controversat din cauza lipsei de standarde privind cheltuirea banului public. Ca urmare, programul a finanțat obiective care deseori au fost prost executate, inutile sau supraevaluate.

De altfel, chiar ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, pornise la începutul mandatului său o adevărată cruciadă împotriva primarilor și șefilor de consilii județene care nu respectaseră cerințele legale. Dezvăluirile privind neregulile s-au oprit însă rapid, iar unii dintre primarii avertizați au trecut la PNL.

Foto: Școala din Feldioara, după ce a fost reabilitată cu fonduri PNDL (Sursa: Realitatea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. foarte bine că ministrul a început acea cruciadă ! dar, pe fond programul este bun….spre f. bun…s-au făcut investiții importante, utile….cine a făcut golănii să răspundă ! Nu programul este de vină !

  2. Nu guvernul actual e de vina pentru foarte multele anomalii. Dar cei ce își execută lucrările cu bună credință nu trebuie împiedicați.

  3. Nu sunt bani de alocaţii. Trebuie daţi la baroni.

    Ţară de hoţi şi lichele, indiferent că e PSD sau PNL, trădători.

  4. pentru ca USL !!!!

  5. Proiectele parca se faceau pt oameni. Daca sunt ilegalități in implementarea lor sa se cerceteze, iar vinovații sa fie trași la răspundere! Dar proiectele începute trebuie finalizate!

  6. Fara o ancheta prealabila , privind corectitudinea ultimile cheltueli , nu va aventurati sa mai dati vreo suma de bani.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.