G4Media.ro

Guvernul va limita importul de mașini second hand mai vechi de 15…

Guvernul va limita importul de mașini second hand mai vechi de 15 ani. Ministrul Mediului vorbește despre o „taxă locală” în orașele poluate

Guvernul vrea să limiteze importul și înmatricularea de mașini second hand mai vechi de 15 ani, a anunțat vineri ministrul Investițiilor și Proiectele Europene Cristian Ghinea, în cadrul unei dezbateri organizate de Expert Forum cu privire la Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Ministrul Mediului vorbește despre o „taxă locală” în localitățile poluate.

„Mecanismul pentru mașinile second hand nu există în componenta actuală dar va exista pentru că este una dintre măsurile adăugate. Vom avea o politică de descurajare a înregistrării înmatriculării mașinilor mai vechi de 15 ani, care sunt foarte poluante. Încercăm să descurajăm această tendință de a importa în România mașini second hand fără a putea interzice ca atare, pentru că suntem parte a pieței comune”, a declarat Cristian Ghinea.

Tot prin PNRR, Guvernul vrea și să taxeze altfel circulația mărfurilor pe drumurile naționale.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Eco-ipocrizie
  Descurajarea înmatriculării de autoturisme vechi se face foarte simplu: ITP trecut corect. Dacă nu trece, se ridica plăcuțele de înmatriculare.

  Dar nu, guvernanții nu au în cap decât un singur lucru: taxe. Taxe noi. Parca trebuiau sa vina miliarde fără număr de la UE. Nu vor veni. Doar taxe și containere de gunoi

  • Nici chiar asa. Dar sa fie o limita nescrisa la ce inseamna „cazane”. Mai ales la particule si fum excesiv sau negru etc.

 2. Multi oameni de rand chiar nu-si permit masini noi.
  La asta nu se gandeste nimeni din saracii politicieni?

  • ce vorbesti Frantz, va ca noul Logan e de la 200lei pe luna – e nou si e tot al tau.
   da romanu’ e snob: vrea audi, vrea bemve… vrea sa scoata fum cand depaseste pe unu’ ca sa arate ce schmeker e

  • Spark…unde frate 200 de lei pe luna??? de unde va luati scorurile astea?

 3. Eu nu inteleg cum de vorbeste Ghinea in locul Guvernului.
  L-o fi interesand pe Catu RNTR-urile … si vrea sa se bage peste MT si legislatia de la RAR?
  Ca pe Drula nu-l intereseaza masinile ci drumurile

 4. Aur+psd au inca 5% la vot si la prezenta.

 5. Fără mașini mai vechi de 10ani!de la 1-5 ani o taxă mai mică,de la 5 la 10 ani taxă dublă,simplu!ori gaze,ori fără mașini (!cazane)la ITP corect, când face șmecherii, desființat direct și trosnit cu amenzi astronomice pentru descurajare!

 6. Terminati cu prostiile. Singurul mod in care se polueaza cu o mașină e atunci când circulă. Taxa in combustibil ar fi o soluție probabil singura . Cei de afara cum credeți că scapă de rable? Cei care își permit isi cumpara noi . Noi am devenit un cimitir de rable din 2 motive nu ne permitem să cumpărăm o mașină nouă si am permis sa înmatriculam orice din afara . A nu se înțelege că tot ce vine din afara sunt rable care polueaza. Ps : până și în Germania există mașini foarte vechi .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.